Quantcast
THE STREAM

ΘΑΥΜΑ: Εκκλησάκι που έχτισε ο Ρέμος στη Μύκονο θάφτηκε μέχρι τον σταυρό με μπάζα

Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση θαύματος μέσα στην πρώην βίλλα του Αντώνη Ρέμου


THE NEWSROOM · 27 Μαρτίου 2024

Ένα επεισόδιο X-Files κυκλαδίτικου τύπου μας χάρισε η Μύκονος, αγαπητές φίλες και φίλοι. Εκκλησάκι που βρισκόταν μέσα σε βίλλα βρέθηκε θαμμένο από μπάζα (και τα φρύγανα που φύτρωσαν από πάνω), τόσο πολύ που το μόνο που ξεχωρίζει πλέον είναι ο σταυρός στην κορυφή.

Το ενδιαφέρον αυτό περιστατικό αποκαλυφθηκε από τον αντιδήμαρχο Μυκόνου που είναι υπεύθυνος για θέματα καθημερινότητας, αδειοδοτήσεων και εθελοντισμού, τον Δημήτρη Κουτσούκο. Το ενδιαφέρον twist είναι ότι το εκκλησάκι βρισκόταν μέσα στη βίλλα που ανήκε για χρόνια στον Αντώνη Ρέμο, ο οποίος την αγόρασε το 2010 και την πούλησε το 2023. Στο σχετικό post στο FB, o αντιδήμαρχος είπε ότι πήγε και έσκαψε με το χέρι για να σιγουρευτεί ότι η εκκλησία είναι ακόμη εκεί:

«Προχτές πήγαμε στον Φωκο να καθαρίσουμε την παραλία.Απο την παραλία που κοίταξα και εβγαλα φωτογραφίες και βίντεο δεν ειδα την εκκλησία.Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι την γκρέμισαν,έτσι πήγα σημερα το απογευμα να δω από κοντά.Η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης είναι εκεί σκεπα
σμένη με χώμα και ξερα φρυγανα.Εβγαλα το χώμα και τα φρυανα από τον Σταύρο για να συγουρευτω ότι είναι εκεί η εκκλησία.»


Το εν λόγω εκκλησάκι είναι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (τυχαίο;), βρίσκεται κοντά στην παραλία Φωκός του νησιού και χτίστηκε το 2015. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή τη στιγμή πρακτικά δε φαίνεται:

Δείτε και το σχετικό βίντεο του Mykonos Live TV:


Όπως διαπιστώσαμε και μόνοι μας κοιτώντας στο Google Earth Pro, το εκκλησάκι υπήρχε κανονικά μέχρι τον περσινό Ιούνιο (του 2023):

Ο αντιδήμαρχος εμφάνισε μια εικόνα από τον περσινό Αύγουστο:

Για να γίνει δε η κατάσταση ακόμα πιο ελληνική, από διάφορα μέσα διακινήθηκε η φήμη ότι η εκκλησία μπαζώθηκε επειδή η βίλλα αγοράστηκε από Άραβες. Αυτοί φυσικά αγαπούν τη Μύκονοοοο αλλά μισούν τη θρησκεία μας, οπότε έθαψαν το εκκλησάκι για να μην το βλέπουν. Μικρή σημασία έχει που οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες δήλωσαν ότι δεν αγόρασαν καν την βίλλα:

Η ερμηνεία βέβαια μπορεί στην τελική να είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ελληνική. Όπως γράφτηκε αλλού, το εκκλησάκι ενδέχεται να μην έχει νομιμοποιηθεί, οπότε θα πρέπει να θαφτεί για να γίνει με επιτυχία η αγοραπωλησία προς τον οποιονδήποτε ιδιοκτήτη:

Γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα ρε παιδιά, είμαστε σοβαροί;

Best of internet