Quantcast
THE STREAM

Με 50 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, διάρροιες και εμετούς έληξε άτυχος γάμος σε κτήματα της Παιανίας

ΒΙΟΝ ΑΝΘΟΣΚΑΤΟΝ


THE NEWSROOM · 5 Ιουνίου 2024

Όλη τους τη ζωή (αλλά με την κακή έννοια) θα θυμούνται έναν γάμο στην Παιανία οι καλεσμένοι που παραβρέθηκαν. Κάπου δύο ώρες μετά το καθιερωμένο τραπέζι, δεκάδες άτομα άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, κοινώς διάρροιες και εμετούς. Τελικά, περί τα 11 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε 4 διαφορετικά νοσοκομεία, με 3 από αυτά να παίρνουν εξιτήριο την επόμενη. Ο γάμος έγινε το Σάββατο 1 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πόνοι που ένιωσαν οι καλεσμένοι που βρέθηκαν στο κτήμα ήταν τόσο έντονοι που χρειάστηκε η συνδρομή της Αστυνομίας για να γίνει η μεταφορά στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η γαστρεντερίτιδα φαίνεται να έχει προκύψει από τροφική δηλητηρίαση με τον απολογισμό να είναι ότι 1 στους 5 (50 στους 254) από τους παρευρισκόμενους αρρώστησε. Το τραπέζι του γάμου έγινε από εταιρεία catering, της οποίας οι υπεύθυνοι συνελήφθησαν, σύμφωνα με το STAR.

Όπως καταλαβαίνετε, εκτός από το να βοηθήσουν στην διακομιδή, οι αστυνομικοί ασχολήθηκαν και με αυτό. Στην αρχή προσπάθησαν τα ξημερώματα να έρθουν σε επαφή με τον ΕΦΕΤ, αλλά η υπηρεσία δεν ήταν διαθέσιμη. Οπότε μάζεψαν τρόφιμα που είχαν πεταχτεί σε κάδο έξω από το κτήμα, τα έβαλαν σε ψυγεία του αστυνομικού τμήματος και τα παρέδωσαν σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Τα αποδεικτικά στοιχεία θα σταλούν στον ΕΦΕΤ, ο οποίος θα εξακριβώσει αν και ποια αλλοίωση προκάλεσε τη μαζική δηλητηρίαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔY:

Ειδικότερα, το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Επιδημιολογικής Παρέμβασης για τα Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ ενημερώθηκε στις 02/06/24, σχετικά με εμφάνιση κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης, μετά από γαμήλια δεξίωση, το βράδυ της 01ης/06/2024. Στη δεξίωση συμμετείχαν κατά αναφορά 254 άτομα και προσφέρθηκε μενού τροφίμων, των οποίων η παρασκευή και η διάθεση είχε γίνει κατά αναφορά από εταιρεία catering.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν, 11 εκ των προσκεκλημένων εμφάνισαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 02ης/06/24 και διακομίστηκαν σε 4 νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα δελτία συρροής και καταγραφής ασθενών με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας που στάλθηκαν από τα νοσοκομεία, 11 άτομα προσήλθαν σε συγκεκριμένες υγειονομικές δομές και νοσηλεύτηκαν. Τρία άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται και αναμένεται να πάρουν σήμερα εξιτήριο.

Τα κύρια συμπτώματα ήταν έμετοι και διάρροιες και άρχισαν να εμφανίζονται περίπου 2 ώρες μετά το γεύμα (ώρα γεύματος 23:00). Κατά την επικοινωνία με τους με συμμετέχοντες στη δεξίωση αναφέρθηκε ότι υπάρχουν 50 περίπου κρούσματα συνολικά, χωρίς να γίνεται αναφορά για επιπλέον ασθενείς που να προσήλθαν σε υγειονομικές δομές.

Ενημερώθηκαν άμεσα το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής (ΤΥΕΠΥ) της ΠΕ Ανατολικής Αττικής και ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών, η Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής καθώς και ο ΕΦΕΤ.

Άμεσα, κλιμάκια των ΤΥΕΠΥ από την ΠΕ Ανατολικής Αττικής και την ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών επισκέφθηκαν το κτήμα και το χώρο του catering αντίστοιχα.

Στην επιτόπια διερεύνηση της εν λόγω επιχείρησης συμμετείχε, επίσης, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Δυτικού Τομέα, η οποία κατά τον έλεγχο κατέσχεσε αρκετά είδη τροφίμων (κρέατα, λαχανικά κ.ά.). Παράλληλα, έχουν ληφθεί 10 δείγματα τροφίμων από το προσφερόμενο μενού (περισσεύματα τροφίμων), τα οποία στάλθηκαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας για εργαστηριακό έλεγχο.

Αναμένονται αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου από τις περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας καθώς και από τα τρόφιμα.

Αν εξακριβωθεί ότι φταίει η εταιρεία catering, το σωστό είναι να φάει 254 μηνύσεις (μία από κάθε καλεσμένο) για το ότι χάλασε την once in a lifetime (λέμε τώρα) στιγμή.

 

Best of internet