Quantcast

Διψήφιος και στάχτης στη νίκη των Kings ο Βεζένκοφ, #mexritelous θα διεκδικήσει τη θέση του στο NBA

Τώρα είναι καλός ο Σάσα;

THE NEWSROOM

14 Νοεμβρίου 2023

Μετά το DNP με τους Blazers, ο Σάσα Βεζένκοφ επέστρεψε δριμύτερος στο rotation των Kings. Μετά τα 6 κρίσιμα ποντάκια σε 8:24 απέναντι στους Thunder, χθες πήρε περισσότερο χρόνο (17:13) και έδωσε ακόμα περισσότερα ποντάκια (11) στη νίκη επί των Cavaliers. Ο Βεζένκοφ δείχνει ότι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του και ότι θα το παλέψει #mexritelous στο NBA.

Αυτή ήταν η 3η σερί νίκη των Kings και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αποθεώθηκε από τον προπονητή του μετά το τέλος της αναμέτρησης. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Ο Σάσα ήρθε από τον πάγκο και μας έδωσε ώθηση. Έχει τρομερή αίσθηση του παιχνιδιού και στις δύο πλευρές του παρκέ. Έβαλε μερικά μεγάλα σουτ σήμερα. Θα μπορούσε να βάλει και 4ο τρίποντο, αλλά η μπάλα μπήκε και βγήκε σε ένα σουτ του. Το να έχεις έναν παίκτη σαν αυτόν στο παρκέ δίνει χώρο σε όλους. Κάνει τις ομάδες να πρέπει να σκεφτούν διπλά πριν κάνουν αμυντικές περιστροφές και πάνε προς έναν άλλο παίκτη, οπότε όλοι έχουν ελεύθερα σουτ μόνο και μόνο επειδή βρίσκεται στο παρκέ. Πέρα από αυτό, κάνει πολλά μικρά πράγματα. Σε μία άλλη φάση έτρεξε μέχρι την γωνία και ευστόχησε σε ένα τρίποντο. Όλα αυτά έγιναν επειδή έτρεξε σκληρά μέχρι εκεί, νίκησε την αντίπαλη άμυνα και έβαλε έναν αμυντικό στην δύσκολη θέση να πρέπει να διαλέξει αν θα σταματήσει την μπάλα ή θα πάει πάνω του. Αυτό είναι πολύ μικρό, δεν φαίνεται στην στατιστική, αλλά όταν τρέχεις τόσο γρήγορα και πηγαίνεις σε αυτή την θέση – κάτι που θέλουμε, γιατί μας αρέσει οι παίκτες μας να πηγαίνουν στις γωνίες – καλά πράγματα συμβαίνουν σε όλους, αλλά και σε σένα. Το έκανε λοιπόν αυτό και ευστόχησε σε τρίποντο. Η ικανότητά του να παίρνει ριμπάουντ επειδή είναι ψηλός και δυναμικός, είναι επίσης καλό για εμάς. Όσο περισσότερο παίζει, τόσο καλύτερος γίνεται για εμάς, ακόμα και αμυντικά. Καταλαβαίνει τις γωνίες. Είναι δυνατός και αντέχει τα χτυπήματα. Δουλεύει και πολύ σκληρά και νομίζω ότι ο ουρανός είναι το ταβάνι για αυτόν. Έχει ξεκινήσει να βρίσκει ρυθμό όσο περισσότερα λεπτά παίζει”.

Πλέον μένει να δούμε αν ο Σάσα θα συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς για να συνεχίσουμε κι εμείς να τον αποθεώνουμε ή αν θα ξανακατρακυλήσει στο ροτέισον ώστε να συνεχίσουμε τις random συνδέσεις με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά τα παρακολουθούμε live τσιμπώντας NBA League Pass εδώ.

Best of internet