Quantcast

Και τρίτη διοργάνωση – Europa League των φτωχών από το 2021 ανακοίνωσε η UEFA

Η φάση είναι Survivor – Nomads – Survival Secret

THE NEWSROOM

3 Δεκεμβρίου 2018

20 χρόνια μετά την κατάργηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, θεσμού στον οποίο ο Πανιώνιος του Στρακόσα, του Φύσσα και του Σαπουντζή έπαιξε προημιτελικό απέναντι στη Λάτσιο, η UEFA έκρινε ότι υπάρχει ένα κενό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο το οποίο πρέπει να καλυφθεί με μία νέα διοργάνωση.

Η νέα διοργάνωση, που προς το παρόν φαίνεται να έχει το όχι ιδιαίτερα πρωτότυπο όνομαEuropa League 2” θα δώσει σε περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες την ευκαιρία της συμμετοχής σε μια διεθνή διοργάνωση, ενώ θα έχει φορμάτ παρόμοιο με τις υπόλοιπες δύο διοργανώσεις της UEFA και θα δίνει σε 34 χώρες τη δυνατότητα να εκπροσωπηθούν στο θεσμό, κάνοντας έτσι άνοιγμα στις ασθενέστερες ποδοσφαιρικά χώρες.

Πρόκειται εν ολίγοις για ένα Europa League των φτωχών, το οποίο με τη σειρά του είναι το Champions League των φτωχών,  μια διοργάνωση που στη φάση των ομίλων θα αποτελείται από 32 ομάδες σε 8 όμιλους, με την καινοτομία ότι στη φάση των 16 θα προκρίνονται οι πρώτοι κάθε όμιλου, ενώ οι υπόλοιπες 8 ομάδες θα προκύπτουν από έναν έξτρα νοκ-άουτ γύρο μεταξύ των δεύτερων κάθε ομίλου του Europa League 2 με τους τρίτους των ομίλων του Europa League.

Προς το παρόν ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν, δηλώνει αισιόδοξος για το εγχείρημα.

“Θα προσφέρει περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους συλλόγους, με ακόμα περισσότερες ομοσπονδίες να εκπροσωπούνται στη φάση ομίλων. Υπήρξε απαίτηση από όλους τους συλλόγους να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να συμμετέχουν τακτικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο στόχος της UEFA είναι να έχουμε μεγάλη ποιότητα, αλλά και περισσότερη συμμετοχή στις διοργανώσεις μας”.

Να δούμε τί άλλο θα σκεφτούν για να πηγαίνουμε κουβά στο στοίχημα.

Best of internet