Quantcast
ADVERTORIALS

Τι θα διδάσκουν τα φροντιστήρια του μέλλοντος;

Με τι εκπαιδευτικά προγράμματα θα είναι ο κόσμος μας έτοιμος να υποδεχτεί τα ιπτάμενα αυτοκίνητα;


Διονύσης Παππάς · 7 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτό είναι σίγουρα η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αν κάποιος διαθέτει φροντιστήριο, ή σκέφτεται να ανοίξει ένα. Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα, η Ευρώπη και η ανθρωπότητα αλλάζουν πολύ γρήγορα (οκ, για την Ελλάδα δεν είμαστε και σίγουροι), οπότε κάθε φροντιστήριο που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να κάνει ένα ριζικό update για να μπορέσει να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.

Γιατί είναι δυνατόν να την παλέψουμε στο μέλλον με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του σήμερα; Υπόψιν ότι δε χρειάζεται να είναι κανείς πολύ απαισιόδοξος για το μέλλον (ή και το παρόν, γιατί όχι), απλά να αντιλαμβάνεται ότι με τον ρυθμό που κινούνται τα πράγματα, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα μπορεί να μην είναι και τόσο μακριά από εμάς. Ακόμα κι αν προορίζονται να καταλήξουν σε ιπτάμενο μποτιλιάρισμα.

Να πούμε εδώ ότι έχουμε επιλέξει να κοιτάξουμε το μάλλον βαθύ μέλλον. Aν αυτό που σας καίει είναι οι εξελίξεις του σήμερα, τα προγράμματα σπουδών του Workearly είναι εδώ για εσάς, με αντικείμενα όπως HR, Data Science και Sports Analytics. Αυτό δεν είναι τυχαίο, διότι εδώ μιλάμε για την πιο δημοφιλή υπηρεσία υπηρεσία upskilling και reskilling για tech και business ειδικότητες τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στα μεγαλύτερα tech hubs εκεί έξω. Δώστε βάση και το εγγύς μέλλον είναι δικό σας. Για νέα (και πιο εξελιγμένα) skills, ποτέ δεν είναι αργά!!

Για πιο μακρινά πράγματα, έχουμε μερικές ιδέες για το τι θα έπρεπε να διδάσκουν τα φροντιστήρια πχ το 2049 (χρονιά Blade Runner 2):

Πώς να γράψεις διδακτορικό με ChatGPT

Είναι ηθικά λάθος, αλλά πρακτικά πολύ σωστό. Η τεχνολογία της ΑΙ μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα, αλλά μπορεί να κάνει κάποιον και να τελειώσει κάνα εξάμηνο και βάλε νωρίτερα (μην το δείτε σεξουαλικά αυτό). Το πιθανό κόστος είναι να τον πιάσουν και να κοπεί, οπότε θα χρειαστεί να μοντάρει λίγο τα αποτελέσματα που θα του δώσει το διάσημο πλέον μοντέλο τσατ. Σε κάθε περίπτωση, η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς!!

Πώς να ξεχωρίσεις πραγματικές από Α.Ι. φωτογραφίες

Σε 1-2 χρόνια τα ΑΙ προγράμματα εικόνας θα έχουν μάθει να φτιάχνουν σωστά τα ανθρώπινα δάχτυλα, οπότε οι γνώστες θα μπορούν να εργαστούν σαν εμπειρογνώμων για μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία ξεχωρίζοντας τις αληθινές από τις ψεύτικες. Θα μπορούν μάλιστα να λένε ότι ασχολούνται με τα digital forensics. Γαμάτο;

Για αρχή, προσπαθήστε να καταλάβετε αν αυτή η φωτογραφία από τη φετινή συγκομιδή φέτας είναι ψεύτικη ή αληθινή:

Πώς να διαλέξεις το cryptocurrency που θα επενδύσεις

Τι, έχετε ακούσει τόσους και τόσους να λένε ότι πάθανε ζημιά με τα κρυπτονομίσματα; Δεν πειράζει, ένας τύπος στο YouTube λέει ότι έβγαλε άπειρα λεφτά με το νόμισμα – σκυλί του Έλον Μασκ, οπότε θα είναι σίγουρα αλήθεια. Για καλό και για κακό, το ιδανικό θα ήταν κάποιος να μην υποθηκεύσει ό,τι έχει και δεν έχει για να μπει στα crypto, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να ξέρει τι παίζει. Φροντιστήριο hustling, αν το θέλετε.

Πως να φτιάξεις το τέλειο προφίλ στα social

Από το LinkedIn μέχρι το Tinder, πολλοί άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια – για να καταλάβατε τι εννοούμε, υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν την αγάπη στο LinkedIn (ευχόμαστε να τη βρουν). Το μέλλον σίγουρα θα φέρει αμέτρητα social media για κάθε πιθανό σκοπό, οπότε η εκπαίδευση σε αυτά θεωρείται απαραίτητη. Σημαντική γνώση επίσης είναι το να διαβάζεις καλά τα προφίλ των άλλων – είναι κι αυτό μιας μορφής data science!

Πχ, μάθημα 1o: Πως βγαίνει η καλή σέλφι.

Μαθήματα οδήγησης για ιπτάμενα αυτοκίνητα

Κοιτάχτε να δείτε, το ότι η φάση με τα ιπτάμενα αυτοκίνητα έχει γίνει meme δε σημαίνει ότι εμείς θα σταματήσουμε να την πιστεύουμε. Ένα παλέψιμο μέλλον σημαίνει ότι οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν καλή γνώση του φουτουριστικού ΚΟΚ, ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ο κόσμος θα δίνει σήματα για οδήγηση πάνω από ουρανοξύστη και θα εξετάζεται στην ενάερια οπισθογωνία, αλλά δε μπορεί κανείς να τα έχει όλα σε αυτή τη ζωή.

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ALERT: MHN ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΣΤΕ. Η ανάγκη για νέα skills (ή για εμβάθυνση) στα παλιά θα έρθει πολύ πριν αρχίσουμε να δοκιμαζόμαστε στο ιπτάμενο πάρκινγκ. Τσεκάρετε το πρόγραμμα σπουδών του Workearly και φτιάξτε μόνοι σας το δικό σας μέλλον!

 

 

 

 

Best of internet