Quantcast

Ο Ben Affleck είναι ακριβώς ο action star που χρειαζόμαστε αυτήν την στιγμή

Και το αποδεικνύει για ακόμα μια φορά στο ολόφρεσκο Hypnotic του Robert Rodriguez

THE NERDSTREAM

10 Μαΐου 2023

Ο Ben Affleck έχει φτάσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό και κομβικό σημείο στην καριέρα του: το σημείο που έχει γίνει πλέον παγκόσμιο meme. Και το απολαμβάνει. Φυσικά, μιλάμε για μια διαδικασία που επωάζεται καιρό τώρα. Αν θυμάστε, όλα ξεκίνησαν από τον Sad Affleck την περίοδο που τράβαγε τα ζόρια του ως Batman στο DC Extended Universe:

Μιλάμε για χοντρά ζόρια, όχι αστεία:

Και τους τελευταίους μήνες, μετά την επανένωσή του με την Jennifer Lopez (Bennifer, για τους νοσταλγούς των early 00s), ο Affleck έχει βρεθεί ξανά στην viral επικαιρότητα του ίντερνετ ως Ο Άνθρωπος Που Θα Ήθελε Να Μην Ήταν Εκεί. Ίσως φταίει που σχεδόν *σε κάθε* δημόσια φωτογραφία του τον τελευταίο καιρό δείχνει σα να έχει πεθάνει κάθε ίχνος όρεξης για ζωή μέσα του:

Κάποιος πιο κακεντρεχής, θα έλεγε ότι ο Ben Affleck έχει παραιτηθεί από το χολιγουντιανό παιχνίδι της δημοσιότητας, δεν προσπαθεί καν, απλά εμφανίζεται, παίρνει το χαρτί και φεύγει. Εμείς, από την άλλη, θα πούμε ότι ο Affleck έχει περάσει πλέον στην απέναντι πλευρά και έχει χτυπήσει αυτήν την γλυκιά, γλυκιά ισορροπία ανάμεσα στο να μη νοιάζεται καν και στο να νοιάζεται τόσο-όσο ώστε να σκάει άνετος και relatable, παρότι φυσικά δεν σταματάει να είναι ένας εκατομμυριούχος σταρ του σινεμά.

Η αλήθεια είναι ότι, πράγματι, δεν έχει ανάγκη να προσπαθήσει υπερβολικά. Έχει δύο Όσκαρ (Σεναρίου για το Good Will Hunting και Καλύτερης Ταινίας για το Argo), έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγα-blockbusters του Hollywood, και πλέον παίζει χαλαρά σε ταινίες της προτιμήσής του, επιλέγοντας συνήθως μπλαζέ ή ιδιόρρυθμους ρόλους που του πάνε γάντι παρεμπιπτόντως (όπως πρόσφατα πχ στο The Last Duel ή το Air) γιατί έχει αυτόν τον αέρα “βασικά-δε-πολυενδιαφέρει-κιόλας” χαλαρού μαθητή σε Πανελλήνιες.

Ε, αυτή ακριβώς είναι κατάλληλη στιγμή για την εξέλιξή του σε χαλαρό action star της διπλανής πόρτας στην post-Batman καριέρα του. Φυσικά, ο action star της διπλανής πόρτας είναι ένας πολύ σημαντικός τίτλος, όπως μας έχει διδάξει στο παρελθόν ο Bruce Willis (πάνω απ’ όλα) και ο Keanu Reeves, κι ο Ben Affleck είναι στην κατάλληλη ηλικία και φάση για να πάρει την σκυτάλη. Αυτό ακριβώς περιμένουμε να κάνει αυτήν την βδομάδα στους ΥπνωτιστέςHypnotic όπως είναι ο αγγλικός τίτλος), τη νέα ταινία του βετεράνου και πάντα μερακλή Robert Rodriguez (σκηνοθέτη του Sin City και του Machete, για να μην ξεχνιόμαστε) που κυκλοφορεί στα ελληνικά σινεμά την Πέμπτη 11 Μαΐου από την Spentzos Film.

Στους Υπνωτιστές, ένα σύγχρονο sci-fi action thriller στην φλέβα του Inception και του The Matrix, o Affleck υποδύεται τον ντετέκτιβ Ντάνι Ρουρκ που αποφασίσει να βρει την εξαφανισμένη κόρη του, ενώ παράλληλα ερευνά μια σειρά από ληστείες τραπεζών με τη βοήθεια της προικισμένης μέντιουμ Νταϊάνα Κρουζ. Βέβαια, τα πράγματα θα πάρουν γρήγορα απρόβλεπτη τροπή κι ο Ρουρκ θα αναγκαστεί να αμφισβητήσει τα πιστεύω του και όσα γνωρίζει μέχρι τώρα για τον κόσμο γύρω του, την ώρα που τον καταδιώκει ένας άνδρας φονικό μηχάνημα. O Rodriguez βάζει όλη την μαστοριά του για να κατασκευάσει σκηνές δράσεις που συνδυάζουν CGI και πρακτικά εφέ, αλλά εκεί που η ταινία απογειώνεται είναι όταν μετατρέπεται σε μεταφυσικό thriller που χακάρει την ίδια την πραγματικότητα.

Ben Affleck πάρ’ το πάνω σου και πετσόκοψέ τους, από εμάς είναι ΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΙΔΙΑ.

Best of internet