Quantcast
THE STREAM

Άκυρες λόγω πλημμύρας οι χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Βόλου, στα τελευταία νέα από Ελλάδα 2.0

Μέρος του νοσοκομείου γέμισε νερά και οι θεραπείες θα συνεχιστούν από αύριο


THE NEWSROOM · 5 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν πρόλαβαν να σταματήσουν οι πυρκαγιές (μάλλον, δηλαδή) και η πολιτεία δείχνει την ετοιμότητά της στην αντιμετώπιση καταστροφών. Οι καταρρακτώδεις βροχές που έφερε η κακοκαιρία Daniel έχει προκαλέσει ήδη απίστευτη καταστροφή στον νομό Μαγνησίας, με τις τεράστιες υλικές ζημιές να συνοδεύονται από έναν νεκρό και έναν αγνοούμενο.

Το πιο συμβολικό συμβάν όμως συνέβη στην πόλη του Βόλου και πιο συγκεκριμένα στο νοσοκομείο, όπου τα νερά πλημμύρισαν τα υπόγεια και όχι μόνο. Όπως γράφει το τοπικό thenewspaper.gr:

«Στον δεύτερο υπόγειο όροφο, που στεγάζονται η τεχνική υπηρεσία, το γκαράζ και τα λεβητοστάσια μπήκαν νερά και αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια να αποστραγγιστούν, και ταυτόχρονα να στεγανοποιηθούν οι υπόλοιποι χώροι για να μη δημιουργηθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.»

Όμως η μεγάλη ζημιά έγινε σε χώρο του νοσοκομείου που έχει να κάνει με τα φάρμακα για τις χημειοθεραπείες, ο οποίος γέμισε νερά, με αποτέλεσμα να παγώσουν για σήμερα τα ραντεβού των ασθενών. Όπως είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων:

«Φανταστείτε ένα νοσοκομείο γεμάτο κουβάδες, όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη.

Δεν έχουμε ενημέρωση πού μπορεί να μεταφερθούν ασθενείς, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά.

Πέφτει συνεχώς νερό μέσα στο στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες. Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά.»

Το νοσοκομείο γνωστοποίησε την κατάσταση με μια λιτή ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος, 5-9-2023

Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που συνεχίζεται στο ΓΝ Βόλου, πλημμύρησε
το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της
χημειοθεραπείας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν σήμερα οι
προγραμματισμένες θεραπείες (18).

Οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά ,με το εφεδρικό μηχάνημα
που διαθέτουμε (Από δωρεά του ΔΟΜ διεθνής οργανισμός μετανάστευσης).

Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

Κατά τα άλλα, σε όλο τον νομό Μαγνησίας η κατάσταση είναι τραγική:

Best of internet