Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, σφήκες είχαν φτιάξει τη φωλίτσα τους σε θάλαμο ασθενών του νοσοκομείου Νίκαιας

Emotional support σφήκες για τους ασθενείς


THE NEWSROOM · 5 Οκτωβρίου 2023

Εξωφρενικά πράγματα για νοσοκομεία πολλές φορές έχουμε ακούσει, αλλά αυτό που μαθεύτηκε χτες για το νοσοκομείο της Νίκαιας είναι πραγματικά πρωτότυπο. Σύμφωνα με την Όλγα Κοσμοπούλου, παθολόγο και πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων του νοσοκομείου, το νοσοκομείο είχε μέχρι και σφηκοφωλιά σε θάλαμο ασθενών. Γενικά όπως προέκυψε η κατάσταση στους χώρους νοσηλείας και ειδικά στην ψυχιατρική κλινική δεν ήταν ακριβώς διεθνών προδιαγραφών.

Όπως είπε η κ.Κοσμοπουλου:

 

 «Το νοσοκομείο της Νίκαιας είναι πάρα πολύ παλιό. Ο πρώτος όροφος όπου είναι οι παθολογικές κλινικές είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει. Σίγουρα αυτοί δεν είναι χώροι νοσηλείας, χωρίς τουαλέτες μέσα στους θαλάμους.

Τα κρεβάτια είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Ασθενείς, συγγενείς, γιατροί και νοσηλευτές είναι συνωστισμένοι σε άθλιους χώρους. Δεν μπορεί να γίνει νοσηλεία και περίθαλψη με τέτοιους όρους.»

Όμως για σφήκες σε θάλαμο πρώτη φορά ακούμε:

«Στον πρώτο όροφο επειδή είναι η περιοχή τέτοια έχει έτσι και αλλιώς σε μόνιμη βάση πάρα πολλά κουνούπια. Χθες βρέθηκε μία φωλιά από σφήκες μέσα σε έναν θάλαμο. Φυσικά ο θάλαμος άδειασε. Δεν νομίζω ότι τσίμπησαν ασθενείς.»

Όσο για επισκευές και γενικώς εκσυγχρονισμό, η κ. Κοσμοπούλου θυμήθηκε αυτό:

«Το 1999 μετά τους σεισμούς που είχαν βάψει δύο θαλάμους»

Μάλλον δεν τους βάφουν συχνά για να μη χάσουν οι ασθενείς την οικειότητα με τον χώρο.

Best of internet