Quantcast
THE STREAM

Όλα τα χαϊλάιτς από τη μεξικάνικη σαπουνόπερα του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 24ωρα

Το ξεκατίνιασμα που βλέπουμε δεν είναι καν σειρά στο Netflix, είναι πολύ καλύτερο


THE NEWSROOM · 23 Οκτωβρίου 2023

Η αλήθεια είναι ότι δε χρειάστηκε καν να το σκεφτούμε εμείς – το είπε μόνος του ο Στέλιος Κούλογλου. Σχολιάζοντας στο OPEN την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ , ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει σειρά του Netflix, αλλά με την κακή έννοια:

«Δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω έστω και από τις Βρυξέλλες σε ένα σίριαλ. Γιατί στην πραγματικότητα, αυτό που έχει εξελιχτεί τώρα είναι κάτι σαν σίριαλ του Netflix. Δεν γίνεται σοβαρή αντιπολίτευση. Ο Μητσοτάκης εμφανίζεται τα βράδια και κάνει πολιτική μόνος του, ανενόχλητος. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα πρωινάδικα, σε επίπεδο προσωπικού κουτσομπολιού.»

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι sitcom που όμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ο νέος γύρος μίρλας ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα της ΕφΣυν, στο οποίο παρουσιάζονται παλιά άρθρα που είχε γράψει ο Στέφανος Κασσελάκης στην ελληνοαμερικάνικη εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ. Εκεί ο Κασσελάκης παρουσιάζει μια σειρά από ενδιαφέρουσες απόψεις και απορίες, όπως αυτή:

«Εμαθα ότι σε πολλά από τα πιο γνωστά ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας έχουν υπάρξει μεγάλες απώλειες στις εγγραφές των μαθητών (που πηγαίνουν πλέον σε δημόσια σχολεία). Αυτό σε μένα φανερώνει ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή θέση.»

‘Η αυτή:

«Τι να σκεφτώ όταν οι στενοί μου φίλοι στην Ελλάδα δεν μπορούν να σπουδάσουν, ενώ το θέλουν, λόγω των καταλήψεων και των απεργιών;»

Ή αυτή:

 «Είναι απίστευτο πως το Κοµµουνιστικό Κόµµα πήρε το 8,1% των ψήφων σε µια ανεπτυγμένη χώρα, όπως η Ελλάδα.»

Και φυσικά, αυτή:

«Τα 15.000 άτομα που αποφάσισαν να απολύσουν από το Δημόσιο μέσα στο 2012 μού φαίνονται πάρα πολύ λίγα. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είχαν ήδη απολύσει πολύ περισσότερα άτομα και να επένδυαν τα χρήματα στη μείωση της φορολογίας.»

Μετά από σύντομη επεξεργασία του ζητήματος, καταλήγουμε ότι πρόκειται για αναζητήσεις random Δαπίτη. Προσπαθώντας να διασκεδάσει αυτή την εικόνα ο Κασσελάκης κέρασε μια αφοπλιστική απάντηση. Όπως είπε, δε θυμάται τι έγραφε γιατί τότε ήταν 24 χρονών:

«Ο 24χρονος Στέφανος ίσως να μην ψήφιζε για τον 35χρονο Στέφανο. Χρειάζεται να μιλάμε για τα άρθρα μου το 2012, από ένα παιδί που δεν ήξερε τίποτα;»

Υπενθυμίζουμε ότι όλα αυτά έρχονται λίγες μέρες μετά τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα (η οποία δεν ξέρουμε πως εξελίχθηκε, γιατί apparently ο Κασσελάκης δε μπορεί απλά τη διατάξει). Προς το παρόν, οι φωνές κατά του νέου προέδρου όλο και πυκνώνουν. Ο Νίκος Φίλης ήδη είπε ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας:

«Tίθεται ζήτημα του τι εκπροσωπεί ο κ. Κασσελάκης. Αν θέλει να φτιάξει άλλο κόμμα. Εγώ δεν είμαι εδώ για να μοιράσω διαγραφές, εγώ είμαι εδώ για να μιλήσω πολιτικά.

Σε ό,τι με αφορά, θα θέσω θέμα ηγεσίας. Θα θέσουμε θέμα λειτουργίας του κόμματος.»

Επίσης, είπε τον Κασσελάκη νεοφιλελέ (όχι μόνο για τις παλιές, αλλά και για πιο πρόσφατες δηλώσεις στον ΣΕΒ – βλ. «Η λέξη “κεφάλαιο” δεν είναι λέξη προς δαιμονοποίηση. Και η λέξη “εργασία” πρέπει να είναι προτροπή για “συνεργασία”» και άλλα τέτοια) και τον χαρακτήρισε πράκτορα άγνωστων οικονομικών παραγόντων:

«Κάποιοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο Τσίπρας, κατά τη γνώμη μου οικονομικοί παράγοντες, έχουν κάνει κάποια επιλογή. Αυτήν την τετραετία θα μοιραστούν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και θέλουν να μην υπάρχει αντιπολίτευση. Κατά τη γνώμη μου ο κ. Κασσελάκης εξυπηρετεί αυτή την κατεύθυνση.»

Προφανώς, του την έπεσε ο Πολάκης, ο οποίος πρακτικά του είπε «αποδέξου το αποτέλεσμα ή τον πούλο». Μάλιστα, η απάντηση του ξεκινάει με τη φράση «ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ !!»:

«ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ !!
Η αποδέξου το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στο Συριζα-ΠΣ που συμμετείχαν 150.000 άνθρωποι και εξέλεξαν πρόεδρο το Στέφανο Κασσελάκη.

Η «Άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει».

(από τη λειτουργία της Κυριακής του Παραλύτου η ρήση)

Σταμάτα να δηλητηριάζεις, λόγω της στενοχώριας και της πολιτικής σου αγκύλωσης, τον τηλεοπτικό αέρα και το ΣΥΡΙΖΑ με θεωρίες συνωμοσίας για ‘’άγνωστους οικονομικούς παράγοντες που επέβαλλαν νέα ηγεσία στο ΣΥΡΙΖΑ’.’»


Ο δε Κούλογλου δέχεται πυρά για την αποστασιοποίησή του από την Κουμουνδούρου. Η κατάσταση είναι τόσο κωμική που η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το 2021 την είχε δει δημοσιογράφος αντί να στηρίζει τον Τσίπρα:

«Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, με άρθρο του υποστήριξε ότι σε ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι δεδομένος ως πρωθυπουργός ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με την τότε ξεκάθαρη πολιτική θέση του κόμματος, ότι μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να συγκροτηθεί, σύμφωνα και με την επιλογή του λαού, μόνο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αποδυνάμωσε έτσι την ίδια τη θέση, το πολιτικό μήνυμα, το κύρος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και εμφάνισε το κόμμα ως πολιτικό οργανισμό σε σύγχυση.

Ταυτόχρονα, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε εμφανιστεί στη ΔΕΘ με μια συγκροτημένη πρόταση αντιμέτωπος όχι μόνο με την πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και με μια έντονη μιντιακή ‘’δυσανεξία’’, ο Στ. Κούλογλου μίλησε για ‘’ισοπαλία’’ Μητσοτάκη-Τσίπρα, εμφανιζόμενος σε ρόλο δημοσιογράφου – σχολιαστή και όχι ως συστατικό μέρος ενός πολιτικού συνόλου, με συγκεκριμένο στόχο και σημαντικές συλλογικές μάχες να κερδίσει

Επίσης, φαίνεται ότι του ζήτησαν να παραδώσει την έδρα. Φυσικά, ο Κούλογλου δήλωσε ότι δε θα το κάνει.

Σε άλλα νέα από το μέτωπο του ενδοΣΥΡΙΖΑ εμφυλίου, ο Κασσελάκης δήλωσε ότι βασικά οι χέιτερς δε γουστάρουν το βιωματικό του προφίλ (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) και τους κάλεσε να ξεκομπλαριστούν:

 

«Αν η άποψη αυτών που διαφωνούν είναι επί συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων  θα καταλάβουν πολύ γρήγορα ότι συμφωνούμε. Σε τι διαφωνούμε;  Στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, στην δημόσια υγεία, στη αναθεώρηση του στρατεύματος;

Aυτοί οι άνθρωποι δεν συμπαθούν το προφίλ μου, το βιωματικό μου προφίλ, αυτό δεν είναι πολιτική πρόταση,  αυτό είναι κόμπλεξ. Άρα λοιπόν, ας ξεκομπλαριστούν, τι να πω. Εγώ είμαι εδώ για τον κόσμο.»

Δε χρειάζεται να πούμε «ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ», πάει ήδη πολύ καλά.

Best of internet