Quantcast
THE STREAM

Με μεγάλη πυρκαγιά στο Νότιο Πήλιο μπήκε η πρώτη Δευτέρα του φετινού Νοεμβρίου

To greek summer δε σταματάει ποτέ


THE NEWSROOM · 6 Νοεμβρίου 2023

Τζιτζίκια, κουνούπια, κοντομάνικα, βερμούδες και μπάνια – έτσι είναι για πολλά μέρη της Ελλάδας οι πρώτες μέρες του Νοεμβρίου. Ο καιρός είναι τόσο αλλόκοτος που το σχολίασε μέχρι κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χτεσινό του ποστ στο Facebook:


Τι άλλο λείπει από το ελληνικό καλοκαίρι, ακόμα κι αν αυτό είναι τον Νοέμβριο; Όπως μάθαμε τα τελευταία χρόνια, greek summer χωρίς πυρκαγιές δε γίνεται. Η πυρκαγιά της ημέρας έρχεται από την περιοχή Βρωμονέρι στο Νότιο Πήλιο. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι σε δύσβατο σημείο με πολλά πεύκα και έγινε γρήγορη μεγάλη.


Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η απάντηση ήρθε από τις δυνάμεις του Κλιμακίου της Αργαλαστής, με ενισχύσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και την ΒΙΠΕ Βόλου. Επίσης, επιστρατεύτηκαν οχήματα (όπως υδροφόρες, αλλά και χωματουργικά) από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επίσης, ζητήθηκε να βάλουν και τα εναέρια μέσα ένα χεράκι – πιο συγκεκριμένα, δύο Καναντέρ. Μέχρι πριν λίγη ώρα, η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Είναι αυτό που έλεγε ο πρωθυπουργός ότι τα πολύ θερμά καλοκαίρια μεγαλώνουν τη σεζόν.

Best of internet