Quantcast
THE STREAM

Λέσβος: Παραιτήθηκε διευθυντής ΕΠΑΛ γιατί έλειπε το 66% των μαθητών

Αυτά Καλλονή είναι να μη γίνονται


THE NEWSROOM · 1 Δεκεμβρίου 2023

Όλα τα στερεότυπα για τα ΕΠΑΛ είναι φτιαγμένο για να θυμίσει ένα περιστατικό που συνέβη στη Λέσβο, αγαπητές φίλες και φίλοι. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο stonisi.gr, σε επίσκεψη που έγινε στο ΕΠΑΛ Καλλονής από την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Καίτη Στρατάκη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τίμο Θεοφανέλλη διαπιστώθηκε ότι στο σχολείο βρισκόταν μόνο το 33% των μαθητών.

Αναλυτικότερα, απουσίαζαν 8ο από τους 120 μαθητές. Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, αυτό οδήγησε στην παραίτηση του διευθυντή και στην αντικατάστασή του με κάποιον άλλο, ο οποίος θα πρέπει να είναι παρών όσο διαρκούν τα μαθήματα, δηλαδή από τις 6 το απόγευμα ως τις 10.30 το βράδυ. Όπως είπε η κ. Στρατάκη στο ίδιο μέσο:

«Δεν είναι δυνατόν να μην πατάνε οι μαθητές, ενώ έχουν τοποθετηθεί τόσοι εκπαιδευτικοί, και αλλού υπάρχουν κενά. Είναι πρόκληση αυτό!»

Σύμφωνα πάντα με τα δύο πρόσωπα που έκαναν την επιθεώρηση, το φαινόμενο αυτό δεν ήταν πρωτοφανές. Μάλιστα, οι καθηγητές φαίνεται ότι το είχαν συνηθίσει οπότε απλά περίμεναν να περάσει η ώρα και να φύγουν.

Δεν είναι όλα τα ΕΠΑΛ έτσι, αυτοί πχ πάνε κανονικά στο σχολείο τους:

 

Best of internet