Quantcast
THE STREAM

Τσόντα στις γραμμές του ηλεκτρικού κάτω από την Ομόνοια γύρισαν εραστές των τρένων

Υπάρχουν τρύπες στα συστήματα φύλαξης, θα έλεγε κανείς


THE NEWSROOM · 29 Απριλίου 2024

Το τέλειο σκηνικό για κάθε είδους κινηματογραφική παραγωγή διαθέτει η χώρα μας, αγαπητές φίλες και φίλοι. Σύμφωνα με το documento.gr, κάποιοι μπήκαν και γύρισαν ερωτική ταινία (κατά κόσμον τσόντα) στις γραμμές δίπλα στον παλιό σταθμό της Ομόνοιας, κάτω από το Μέγαρο της ΣΤΑ.ΣΥ. Προφανώς, κανένας δεν κατάφερε να τους σταματήσει.

Το σημείο που γυρίστηκε το εν λόγω φιλμάκι φαίνεται πως είναι ο εγκαταλελειμμένος πρώτος σταθμός της Ομόνοιας, που είναι και το σημείο που έχουν παρατηθεί τα παλιά τρένα της Γραμμής 1 (και οι γραμμές δεν έχουν ρεύμα). Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι ότι οι γραμμές και ο τρόπος που φυλάσσονται έχουν πάρα πολλές τρύπες (pun intended). Το γύρισμα έγινε κάποια στιγμή το φθινόπωρο της προηγούμενης χρονιάς και το βίντεο ανέβηκε τον Οκτώβριο του 2023 σε κάποιο από τα γνωστά site.

 

Όπως είπε στο ίδιο μέσο ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. Παναγιώτης Κοντογιάννης, οι εργαζόμενοι της εταιρείας γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι οι εγκαταστάσεις τους φιλοξένησαν τέτοιες δραστηριότητες:

«Κυκλοφορεί ως αστείο μεταξύ εργαζομένων. Δεν γνωρίζω ούτε ποια ώρα έγινε το περιστατικό, ούτε τι είδους φύλαξη είχαμε εκείνη την ώρα. Δεν ξέρω και δεν είναι δικιά μου αρμοδιότητα να απαντήσω. Υπάρχουν στην εταιρεία κάμερες, τμήμα φύλαξης και αυτοί ξέρουν καλύτερα να απαντήσουν.

Οι εγκαταστάσεις είναι φυλασσόμενες όμως η πράξη έχει δείξει ότι η φύλαξη μας υπολείπεται από αυτό που θα έπρεπε να είναι. Έχουμε συνεχώς παραβιάσεις των χώρων μας από νέους που κάνουν graffiti ή parkour στις οροφές των τρένων. Όλο αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που φυλάσσεται το σύστημα. Τα συστήματα και ο κόσμος που διαθέτουμε υπολείπονται κατά πολύ.»

Η ίδια η εταιρεία απάντησε κάποιες γενικότητες:

 

«Η παράνομη είσοδος ατόμων σε αυτές, αποτελεί αδίκημα και διώκεται ποινικά. Για την αντιμετώπιση περιστατικών εισόδου ατόμων στην τροχιά, η ΣΤΑ.ΣΥ ζητά τη συνδρομή των αστυνομικών του σώματος «Αριάδνη», που επιχειρεί στα μέσα σταθερής τροχιάς. Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προσδιορίζεται σε σημείο του δικτύου εναπόθεσης παροπλισμένων συρμών στην Ομόνοια, όπου η τροχιά δεν ρευματοδοτείται. Περιήλθε σε γνώση της ΣΤΑ.ΣΥ στο τέλος της περασμένης χρονιάς και η εταιρεία έχει ενημερώσει σχετικά τις αστυνομικές αρχές. Για την περαιτέρω θωράκιση του συγκεκριμένου σημείου, που αποτελεί στόχο βανδαλισμών (γκράφιτι), συντάχθηκε σχετική έκθεση και επίκειται η εγκατάσταση εξελιγμένων τεχνικών συστημάτων παρακολούθησης και αποτροπής.»

Επίσης είπε ότι φυλάει τη γραμμή και μέσω drones (!) και άλλων high tech μαραφετιών. Αυτό αν θέλετε το πιστεύετε:

 «Πλέον γίνεται χρήση και τεχνολογικά εξελιγμένων μέσων φύλαξης. Η φύλαξη της Γραμμής 1 – της πλέον ευάλωτης σε επιθέσεις και βανδαλισμούς γραμμής, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα της είναι υπέργειο – και των Αμαξοστασίων γίνεται και από πτητικά μέσα (drones).»

Εμείς ξέρουμε τι θα μας πείτε, δυστυχώς δεν το έχουμε:

 

Best of internet