Quantcast
THE STREAM

Εξεταστική για Τέμπη: Είχε προσλάβει ο ΟΣΕ πολύ κόσμο από Σέρρες χωρίς ΑΣΕΠ;

Γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα;


THE NEWSROOM · 6 Φεβρουαρίου 2024

Βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα για αυτά τα λεγόμενα, αγαπητές φίλες και φίλοι. Ο 100% ελληνικός διάλογος που θα δείτε παρακάτω προέκυψε κατά τη διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής για τα Τέμπη, την ώρα που το μέλος της επιτροπής Βασίλης Κόκκαλης (βουλευτής Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ) έκανε ερωτήσεις στον Σπύρο Πατέρα, πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ από το 2020 έως το 2023.

Το επίμαχο σημείο είχε να κάνει με κάποιες προσλήψεις (wink wink) που είχαν γίνει στον ΟΣΕ και την προέλευση των ανθρώπων που προσλήφθηκαν:

– Ήσασταν πρόεδρος στον ΟΣΕ, σωστά;

– Σωστά.

– Ποιος σας διόρισε;

– Εισήγηση της τοποθέτησης από τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Καραμανλή και έγκριση της τοποθέτησης από την Ελληνική Βουλή.

Προσωπικό εκτός ΑΣΕΠ προσλαμβάνατε;

– Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω την ερώτηση κ. Κόκκαλη. Εννοείτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου;

– Ναι, προσωπικό εκτός ΑΣΕΠ, μπλοκάκι…

Προσλήφθηκε, ναι.

– Πόσοι;

Περί τα 210 άτομα.

– Που τους βρήκατε;

– Την απάντησα την ερώτηση προηγουμένως, με ρώτησε η κ. Αποστολάκη, σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία, τις διευθύνσεις και όλο το δυναμικό του ΟΣΕ, ζητήθηκε να συλλεχθούνε άνθρωποι οι οποίοι θα ήταν διατεθειμένοι να εργαστούνε στον οργανισμό και στη συνέχεια τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες μέσω επιτροπών αξιολόγησής τους, συνεντεύξεων και προσόντων με τα οποία θα είχαν προσληφθεί αν είχε ακολουθηθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Η πραγματικά κωμική στιγμή είναι όταν ο Συριζαίος βουλευτής (επικαλούμενος, εικάζουμε, στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της επιτροπής) αποκαλύπτει ότι πολλοί εξ’αυτών κατάγονται από τις Σέρρες, δηλαδή την πατρίδα μιας κάπως γνωστής πολιτικής οικογένειας της χώρας (η οποία κάποια μακρινή σχέση έχει με τον επί Τεμπών υπουργό Μεταφορών:

– Ξέρετε από ποιες περιοχές είναι; Θυμάστε, γεωγραφικά;

– Όχι, ειλικρινά καθόλου κύριε Κόκκαλη.

– Πάρα πολλοί είναι από τις Σέρρες. Τυχαίο, προφανώς.

– Δεν το θυμάμαι.

– Μάλιστα.

Το απόσπασμα που ανέβηκε στο Twitter είναι στην αρχή του βίντεο που ανέβασε ο ίδιος ο βουλευτής:

Να πούμε εμείς ένα μεγάλο ΧΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ;

Best of internet