Quantcast
THE STREAM

Ηράκλειο: Παραλίγο ληστής μινιμάρκετ με ματσέτα πακετώθηκε από κυρία με πλάστη

Σα να μην έφτανε αυτό, τελικά συνελήφθη από την αστυνομία


THE NEWSROOM · 23 Φεβρουαρίου 2024

Αντιμέτωπος με τον νόμο και τη ντροπή γι’αυτό που έπαθε βρεθεί ένας 36χρονος που προσπάθησε να ληστέψει ένα μίνι μάρκετ χτες το πρωί της Τετάρτης (21/2) στο κέντρο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με το creta24.gr, o άνδρας φόρεσε ένα κράνος, πήρε μια ματσέτα και μπούκαρε στο κατάστημα. Εκεί απείλησε την γυναίκα που ήταν εκεί και της πέταξε ένα τσαντάκι για να βάλει τα χρήματα του ταμείου.

Αυτή αρχικά φοβήθηκε όμως, στη συνέχεια αντεπιτέθηκε κραδαίνοντας ένα κατεξοχήν αυτοσχέδιο όπλο: Έναν πλάστη. Η κ. Μαρία Ιερεμία (είναι η μητέρα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης) απέκρουσε τον κλέφτη χτυπώντας με τον πλάστη τη ματσέτα και τα χέρια του και πάτησε τον συναγερμό. Ο δράστης κατάλαβε ότι κατάσταση προκύπτει πιο πολύπλοκη από όσο υπολόγιζε, οπότε εξαφανίστηκε.

Το σκηνικό καταγράφηκε από την κάμερα του μίνι μάρκετ:


Όπως είπε η ίδια μιλώντας στον ΑΝΤ1:

«Μου λέει ληστεία βάλε μέσα τα λεφτά γρήγορα. Μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό συνήλθα, πάτησα τον συναγερμό, κλείνω το ταμείο, αρπάζω ένα πλάστη κι αρχίζω και τον χτυπώ. Τον αιφνιδίασα, φώναζα “βοήθεια κερατά”.

Δεν φοβήθηκα γιατί υπερασπίστηκα τα παιδιά που δουλεύουνε εδώ και προσπαθούν να ζήσουν, ο γιος μου και άλλες δύο οικογένειες.»

Τελικά:

«Έφυγε έξω και εγώ τον κυνηγούσα ακόμα. Πρόλαβε να ανέβει στο μηχανάκι και έφυγε. Σε 2 λεπτά ήρθε η αστυνομία.

Όταν υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα του παιδιού σου έχεις ψυχικές αντοχές, προσπαθείς να αντιδράσεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Θα μου έρχονταν και άλλοι αν έπαιρνε τα χρήματα.»

Αυτή ήταν η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθη σήμερα (22.02.2024) στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ληστείας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τις οποίες διέπραξε στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα χθες (21.02.2024) τα ξημερώματα άγνωστος δράστης με την απειλή μαχαιριού σε βάρος της ημεδαπής ιδιοκτήτριας επιχείρησης, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από το ταμείο του καταστήματος χωρίς αποτέλεσμα, και στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο ημεδαπός διέπραξε την παραπάνω απόπειρα ληστείας ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι από την 13/02/2024 διέπραξε επιπλέον, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα και καταστήματα και συγκεκριμένα αφαίρεσε δύο (2) δίκυκλα μοτοποδήλατα, χρηματικό ποσό συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ηχοσύστημα, εργαλεία και τρόφιμα.

Κατόπιν έρευνας βρέθηκαν κλαπέν κινητό τηλέφωνο, χρηματικό ποσό και μία από τις αφαιρεθείσες μοτοσυκλέτες, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.»

Όχι ακριβώς ο Ματσέτε, θα έλεγε κανείς.

Best of internet