Quantcast
THE STREAM

Πόρτα από τις εκδηλώσεις της έριξε η Μητρόπολη Κέρκυρας σε δύο βουλευτές λόγων ομόφυλων ζευγαριών

Γιατί ψηφίσατε woke πράγματα;


THE NEWSROOM · 6 Μαρτίου 2024

Οκ, θα ήταν πιο κουλ αν τους είχε αφορίσει αλλά ό,τι πάρεις καλό είναι. Σε κάθε περίπτωση, το πόρισμα είναι ότι η ολομέλεια (or something) της Μητρόπολης Κέρκυρας αποφάσισε να τιμωρήσει τους δύο Κερκυραίους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών,  δηλαδή τον Δημήτρη Μπιάγκη του ΠΑΣΟΚ και τoν Αλέξανδρο – Χρήστο Αυλωνίτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης, τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ένας στόχος του κινήματος woke και οι δύο βουλευτές είχαν ενημερωθεί γι’αυτό από την μητρόπολη, αλλά την αγνόησαν. Η τιμωρία τους θα είναι ένα «ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ» από όλα τα εκκλησιαστικά events και επίσης η απαγόρευση θείας κοινωνίας.

Επίσης, η μητρόπολη τους προτείνει να μετανοήσουν:

«Για μας λοιπόν αυτοί οι δύο βουλευτές δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας. Ακόμη όμως και αν η συνείδησή τους δεν αντιλαμβάνεται το βαρύτατο πνευματικό και ηθικό ολίσθημα, στο οποίο έπεσαν, εμείς οφείλουμε να τους το επισημάνουμε και το πράττουμε δημοσίως. Τους καλούμε λοιπόν να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, δεν θεωρούμε ότι τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και τους προτρέπουμε σε μετάνοια για το ατόπημά τους

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εμείς οι ιερείς και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, οι οποίοι συνήλθαμε σε τακτική ιερατική σύναξη την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, και αφού συζητήσαμε τα θέματα που ανέκυψαν μετά την ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο του νόμου για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς και για το δικαίωμα σε αυτά τεκνοθεσίας, παρά τη σθεναρή αντίδραση της Εκκλησίας, πολιτικών κομμάτων, καθώς και μεμονωμένων πολιτικών που διαφώνησαν με τη γραμμή των κομμάτων τους τα οποία υπερψήφισαν το νομοσχέδιο αυτό, δηλώνουμε ξεκάθαρα προς πάσα κατεύθυνση:

1. Θεωρούμε τον ψηφισθέντα νόμο ως μία μεταρρύθμιση για την οποία ο ελληνικός λαός δεν ερωτήθηκε, καθότι δεν ήταν μία απόφαση που είχε ως περιεχόμενό της την διαχείριση ζητημάτων καθημερινότητας, αλλά επρόκειτο για κατοχύρωση ενός δικαιώματος που δεν ανήκει, όπως διεφάνη στη συζήτηση στη Βουλή, στα αναγνωρισμένα από τις παγκόσμιες διατάξεις και δικαστικές αποφάσεις «ανθρώπινα δικαιώματα». Η ψήφισή του ήταν καθαρά πολιτική απόφαση. Αυτή εμπεριέχεται στη νοοτροπία του κινήματος woke, την οποία δυστυχώς υιοθέτησαν τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων, και κάποια άλλα κόμματα. Μπορεί το νομοσχέδιο να είναι νόμος του κράτους, όμως εμείς ζητούμε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να εξετάσει οποιοδήποτε νόμιμο μέσο υπάρχει σε μια ευνομούμενη πολιτεία για την ακύρωσή του.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη διότι οι δύο βουλευτές του Νομού μας που ανήκουν στην αντιπολίτευση, παρότι είχαν ενημερωθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με επίσημη επιστολή ότι το νομοσχέδιο αυτό απάδει στις θέσεις και στην πίστη του ορθόδοξου χριστιανού, εντούτοις το υπερψήφισαν. Έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα, είτε επειδή ακολούθησαν την «κομματική πειθαρχία» είτε επειδή δεν κατανοούν ότι για να είναι κάποιος μέλος της Εκκλησίας οφείλει να ακολουθεί- υπακούει στις διδαχές της, όχι κατά περίπτωση, αλλά εν συνόλω, είτε, πόσο μάλλον, επειδή οι ίδιοι είναι πεπεισμένοι ότι ο γάμος είναι κοινωνική τελετή και όχι μυστήριο και ότι η τεκνοθεσία παιδιών δεν χρειάζεται να λαμβάνει υπόψιν ότι ένα παιδί πρέπει να έχει πατέρα και μητέρα εξ αρχής, αλλά είναι ανεξάρτητη από την εκ Θεού και εκ φύσεως σύσταση της οικογένειας. Για μας λοιπόν αυτοί οι δύο βουλευτές δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας. Ακόμη όμως και αν η συνείδησή τους δεν αντιλαμβάνεται το βαρύτατο πνευματικό και ηθικό ολίσθημα, στο οποίο έπεσαν, εμείς οφείλουμε να τους το επισημάνουμε και το πράττουμε δημοσίως. Τους καλούμε λοιπόν να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, δεν θεωρούμε ότι τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και τους προτρέπουμε σε μετάνοια για το ατόπημά τους. Δηλώνουμε, πάντως, ότι δεν θα τους αποδώσουμε στο εξής καμία τιμή που απορρέει από τη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας στις επίσημες εκδηλώσεις, στις ενοριακές λατρευτικές συνάξεις και λιτανείες και τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Βέβαια, η ίδια ολομέλεια δίνει credits στον βουλευτή της ΝΔ:

«Συγχαίρουμε ολοκαρδίως τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος του νομού μας, διότι επέδειξε φρόνημα ορθοδόξου χριστιανού, διεφύλαξε ακέραιη τη συνείδησή του και, παρότι κατανοούμε ότι ήρθε σε δύσκολη θέση έναντι του κόμματός του, δηλώνουμε ότι έχει τη στήριξή μας για την πράξη του να μην κρυφτεί διά της απουσίας του, αλλά να ομολογήσει δημόσια την πίστη του καταψηφίζοντας τον νόμο. Τέτοιους πολιτικούς, ανεξαρτήτως άλλων πεποιθήσεων, χρειαζόμαστε στον τόπο μας, οι οποίοι, εκτός από το να υπηρετούν τα κοινά με βάση τις ιδέες τους, που σε πολιτικό επίπεδο είναι σεβαστές, να κρατούνε ακέραιο το ελληνορθόδοξο φρόνημα, να στηρίζουν την ελληνική οικογένεια και τα παραδεδομένα.»

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει σε «θρησκευτικές και μη» εκδηλώσεις:

«Δηλώνουμε πάντως ότι ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ως γέννημα-θρέμμα Κερκυραίος, θα λάβει μέρος κανονικά στις εκδηλώσεις του νησιού του, θρησκευτικές και μη, όπως πράττει κάθε χρόνο είτε ως αιρετός είτε ως απλός πολίτης, με βαθύ σεβασμό στην θρησκευτική πίστη ενός εκάστου και αγάπη για τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας. Όσο για τα περί μη απόδοσης τιμών και επισήμων θέσεων στο βουλευτή εφεξής, ουδόλως μας ενδιαφέρουν, ούτε και τα επιδιώξαμε ποτέ και γι’ αυτό η «φοβέρα» του Μητροπολίτη δεν μας αγγίζει διόλου.»

Λέτε να αρχίσουν να κυνηγιούνται σε κανέναν Επιτάφιο για χάρη των ομόφυλων ζευγαριών;

 

Best of internet