Quantcast
THE STREAM

Εκκένωση της κατάληψης Ρόζα Νέρα στα Χανιά από την ΕΛΑΣ, δυστυχώς δεν είναι πρωταπριλιάτικο

Ευχές για καλό μήνα από την αστυνομία


THE NEWSROOM · 1 Απριλίου 2024

Καλό μήνα με έφοδο στην κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά μας είπε η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το τοπικό zarpanews.gr. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας 1 Απριλίου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν γύρω από τον λόφο στο Καστέλλι όπου βρίσκεται η δημοφιλής κατάληψη ώστε να γίνει η εκκένωσή της. Η κατάληψη στεγάζεται συα κτήρια της παλιάς Μεραρχίας και των παλιών φυλακών.

Τα κτίρια που βρίσκεται η κατάληψη είναι ιδιοκτησίας Πολυτεχνείου Κρήτης, που με τη σειρά του τα έχει νοικιάσει σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία ως γνωστόν θέλει να την κάνει ξενοδοχείο.Για να ολοκληρωθεί το show, η ΕΛΑΣ απαγόρεψε καθολικά την κίνηση στο σημείο. Το ίδιο μέσο υποστηρίζει ότι η αστυνομία προσήγαγε 15 άτομα – μέλη της συλλογικότητας και κατέσχεσε αντικείμενα που βρήκε στον χώρο.

Η Κατάληψη έχει ήδη καλέσει σε συνέλευση αλληλεγγύης σήμερα το μεσημέρι:


Υπενθυμίζουμε ότι η Αστυνομία έχει ξαναπροσπαθήσει στο παρελθον (τον Σεπτέμβριο του 2020) να εκκενώσει την κατάληψη Rosa Nera:

Η τότε εκκένωση βρήκε απέναντί της έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να γίνει μεγάλη διαδήλωση στα Χανιά:

Οι φήμες λένε ότι η ξενοδοχοποίηση του λόφου είναι για πολλούς Χανιώτες πολύ πιο ανεπιθύμητο ενδεχόμενο από οποιαδήποτε κατάληψη (πόσο μάλλον από τη Rosa Nera). Η τότε εκκένωση ακυρώθηκε στην πράξη με ανακατάληψη, η οποία κράτησε για 3,5 χρόνια – μέχρι σήμερα.

Φωτ. FB/Μανόλης Φραγκάκης

Για να δούμε λοιπόν πως θα πάει.

 

Best of internet