Quantcast
THE STREAM

Μητσοτάκης: «Στο σχολείο μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο»

ΣΤΟΠ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ


THE NEWSROOM · 9 Απριλίου 2024

Ένα νοητό παράθυρο (oh wait) προς την παιδική του ηλικία άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, ο ο οποίος παράλληλα κήρυξε μια εθνική σταυροφορία κατά του bullying. Μιλώντας με τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Πολίχνης, ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει φάει κι αυτός bullying μικρός.

Όπως είπε, του την πέφτανε γιατί ήταν φυτό:

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ότι τα φαινόμενα τα οποία βλέπουμε, υπήρχαν και στη δικιά μας εποχή. Είχαμε κι εμείς φαινόμενα bulling όταν ήμασταν μαθητές στη δική σας ηλικία. Τότε ήτανε περίπου αποδεκτά μέρος της διαδικασίας της εφηβείας και της ενηλικίωσης και δεν μας προβλημάτιζε τότε το τραύμα το οποίο μπορεί ένα τέτοιο περιστατικό να αφήσει σε ένα παιδί και οι γενικότερες ψυχολογικές συνέπειες.

Μην αγχώνεστε όμως, ο πρωθυπουργός μας κατάφερε τελικά να το ξεπεράσει και να γίνει πρωθυπουργός:

«Μπορεί εμένα αυτό να μην με επηρέασε ιδιαίτερα, όμως μπορώ να πω πως υπήρχαν συμμαθητές μας οι οποίοι υπέφεραν και τώρα δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το σχολείο και έχουν πολύ κακή εικόνα.»

Δείτε εδώ μετά το 44ο λεπτό:

Όσον αφορά τα μέτρα που σκέφτονται για να καταπολεμήσουν το bullying, ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκαν οι άνθρωποι είναι το να επαναφέρουν την πενθήμερη αποβολή:

  • Επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή, καθώς αυτή τη στιγμή η υψηλότερη ποινή είναι η διήμερη αποβολή.
  • Επανέρχεται και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες 40 – 75.
  • Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης.

Οκ, σίγουρα δε θα ξαναϋπάρξει περιστατικό bullying μετά από αυτό,

Best of internet