Quantcast

Οι Νύχτες Πρεμιέρας θα τηρήσουν το φθινοπωρινό κινηματογραφικό ραντεβού τους, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο

Ραντεβού από 23 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Οκτωβρίου, μακάρι στα σινεμά πάνω απ’ όλα

THE NERDSTREAM

13 Αυγούστου 2020

Το 2020 ήταν μια ζόρικη χρονιά για την παγκόσμια και την εγχώρια κινηματογραφική κοινότητα. Γυρίσματα σταμάτησαν, αίθουσες έκλεισαν, φεστιβάλ ακυρώθηκαν, κυκλοφορίες αναβλήθηκαν. Πολλές ταινίες κυκλοφόρησαν μόνο ψηφιακά, ενώ στην Ελλάδα το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης διεξήχθη διαδικτυακά και τα θερινά σινεμά άνοιξαν εν τέλει τον Ιούνιο.

Με τον ερχομό του φθινοπώρου, σιγά σιγά, έρχεται και το ερώτημα του τι πρόκειται να συμβεί με την εγχώρια κινηματογραφική ζωή το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως πάντα, το πρώτο ραντεβού της νέας σεζόν είναι οι αθηναϊκές Νύχτες Πρεμιέρας, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν κανονικότατα και φέτος από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου.

Βέβαια, επειδή το πεδίο είναι εμφανέστατα ρευστό, η διοργάνωση φροντίζει από τώρα να διευκρινίσει πως το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με όλα τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλει η υγειονομική κρίση. Πιο συγκεκριμένα, διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των Νυχτών Πρεμιέρας για τους όρους διεξαγωγής του φετινού φεστιβάλ και παρακολουθήστε την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης για περαιτέρω ενημέρωση.

Στο πλαίσιο των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιθυμούμε η 26η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας να φιλοξενηθεί στις κινηματογραφικές μας αίθουσες, σεβόμενοι πάντα τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές διεξαγωγής, όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και με απαράβατο γνώμονα την ασφάλεια του κοινού και των συνεργατών μας.

Η πραγματοποίηση της διοργάνωσης σε αίθουσες θα καταστήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ένα από τα πρώτα και λίγα Φεστιβάλ στον κόσμο που θα υλοποιηθούν στον φυσικό τους χώρο.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός για τις 26ες Νύχτες Πρεμιέρας περιλαμβάνει προβολές σε κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες με την περιορισμένη πληρότητα που ορίζει ο νόμος και με πιο αραιά σλοτ ώστε να υπάρχει ικανή χρονική απόσταση από τη μία προβολή στην επόμενη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση του κοινού τηρώντας τις αποστάσεις και να απολυμαίνονται οι αίθουσες πριν και μετά από κάθε προβολή. Για την ιδιαίτερη φετινή διοργάνωση, οι προβολές μας θα πραγματοποιηθούν και σε θερινές κινηματογραφικές αίθουσες τις οποίες εντάσσουμε στον προγραμματισμό με μεγάλη χαρά, καθώς την περίοδο διεξαγωγής του Φεστιβάλ (23 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου) ο καιρός στην Αθήνα είναι ακόμη ήπιος και ζεστός.

Ταυτόχρονα και συμπληρωματικά με τις προβολές στις αίθουσες, το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ήδη προβλέψει και φροντίσει για τους θεατές (ευπαθείς ομάδες, άτομα που φροντίζουν ασθενείς ή λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς κ.ά.) οι οποίοι δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να παραστούν στις προβολές, ένα μέρος του προγράμματός του να προβληθεί και ψηφιακά, σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα η οποία θα εξασφαλίζει συγκεκριμένο αριθμό geo-blocked προβολών, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλού επιπέδου ψηφιακής διάδρασης κατά τα πρότυπα επιτυχημένων παραδειγμάτων μεγάλων διεθνών Φεστιβάλ.

Στην περίπτωση που οι συνθήκες της πανδημίας το επιβάλουν, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει στο Φεστιβάλ την ασφάλεια να διεξαχθεί εξ’ολοκλήρου ψηφιακά, διατηρώντας τον πλούτο των παράλληλων δράσεων της διοργάνωσης, όπως masterclass, συζητήσεις, εισαγωγή από σκηνοθέτες και Q&A αλλά και ευρεία διάδραση με το κοινό, προσαρμοσμένες στο διαδικτυακό περιβάλλον.

Best of internet