Quantcast

Ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις ταινιών για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας, κρατήστε σημειώσεις

Ραντεβού από 23 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Οκτωβρίου στα αθηναϊκά σινεμά (και όχι μόνο)

THE NERDSTREAM

28 Αυγούστου 2020

Το 2020 ήταν μια ζόρικη χρονιά για την παγκόσμια και την εγχώρια κινηματογραφική κοινότητα. Γυρίσματα σταμάτησαν, αίθουσες έκλεισαν, φεστιβάλ ακυρώθηκαν, κυκλοφορίες αναβλήθηκαν. Πολλές ταινίες κυκλοφόρησαν μόνο ψηφιακά, ενώ τα θερινά σινεμά άνοιξαν εν τέλει τον Ιούνιο.

Με τον ερχομό του φθινοπώρου, σιγά σιγά, έρχεται και το ερώτημα του τι πρόκειται να συμβεί με την εγχώρια κινηματογραφική ζωή το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως πάντα, το πρώτο ραντεβού της νέας σεζόν είναι οι αθηναϊκές Νύχτες Πρεμιέρας, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν κανονικότατα και φέτος από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου.

Με το βλέμμα στραμμένο στις αίθουσες (και όχι μόνο) αλλά και με μεγάλη φροντίδα για τις απαραίτητες υγειονομικές προβλέψεις, αρχίζουν κι οι ανακοινώσεις των ταινιών του φετινού προγράμματος. Παρακάτω λοιπόν σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά δύο φετινούς τίτλους και παραθέτουμε την ανακοίνωση των Νυχτών Πρεμιέρας για τους όρους διεξαγωγής του φετινού φεστιβάλ (παρακολουθήστε την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης για περαιτέρω ενημέρωση).

THE SOUND OF METAL του Darius Marder

Ο Ρούμπεν και η Λου περιοδεύουν με το συγκρότημα τους στην Αμερική απολαμβάνοντας την ελευθερία και την απελευθέρωση της νομαδικής ζωής και της μουσικής. Όταν ο Ρούμπεν μετά από πολλά χρόνια πίσω από τα ντραμς χάνει την ακοή του βυθιζεται σε ένα κυκεώνα απόγνωσης και άγχους επαναφέροντας στην επιφάνεια εξαρτήσεις και σκοτεινές πτυχές του εαυτού του. Όταν εισάγεται σε μια κλινική για κωφούς υπό την επίβλεψη του αυστηρού Τζο, πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, τους φόβους και τις εξαρτήσεις του αλλά και με την αγάπη του για την μουσική και την λαχτάρα του να επιστρέψει στον δρόμο και πίσω από τα ντραμς που τόσο αγαπάει.

STRIDING INTO THE WIND του Shujun Wei

Αυτοβιογραφική ιστορία ενηλικίωσης και πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Shujun Wei από την εποχή που φοιτούσε στη σχολή σκηνοθεσίας. Ένα οδοιπορικό στην Κίνα με ένα Jeep και ένα προσωπικό ταξίδι για τον ρομαντισμό και τη λαχτάρα του ταξιδιού.

Στο πλαίσιο των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αισιοδοξούμε ώστε η 26η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας να φιλοξενηθεί στις κινηματογραφικές μας αίθουσες, σεβόμενοι πάντα τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές διεξαγωγής, όπως αυτές θα οριστούν από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και με απαράβατο γνώμονα την ασφάλεια του κοινού και των θεατών μας. 
Η πραγματοποίηση της διοργάνωσης σε αίθουσες θα καταστήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ένα από τα πρώτα και λίγα Φεστιβάλ στον κόσμο που θα υλοποιηθούν στον φυσικό τους χώρο. 
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός για τις 26ες Νύχτες Πρεμιέρας περιλαμβάνει προβολές σε κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες με την περιορισμένη πληρότητα που ορίζει ο νόμος και με πιο αραιά σλοτ ώστε να υπάρχει ικανή χρονική απόσταση από τη μία προβολή στην επόμενη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση του κοινού τηρώντας τις αποστάσεις και να απολυμαίνονται οι αίθουσες πριν και μετά από κάθε προβολή. Για την ιδιαίτερη φετινή διοργάνωση, οι προβολές μας θα πραγματοποιηθούν και σε θερινές κινηματογραφικές αίθουσες τις οποίες εντάσσουμε στον προγραμματισμό με μεγάλη χαρά, καθώς την περίοδο διεξαγωγής του Φεστιβάλ (23 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου) ο καιρός στην Αθήνα είναι ακόμη ήπιος και ζεστός. 
Ταυτόχρονα και συμπληρωματικά με τις προβολές στις αίθουσες, το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ήδη προβλέψει και φροντίζει για τους θεατές (ευπαθείς ομάδες, άτομα που φροντίζουν ασθενείς ή λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς κ.ά.) οι οποίοι δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να παραστούν στις προβολές, ένα μέρος του προγράμματός του να προβληθεί και ψηφιακά, σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα η οποία θα εξασφαλίζει συγκεκριμένο αριθμό geo-blocked προβολών, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλού επιπέδου ψηφιακής διάδρασης κατά τα πρότυπα επιτυχημένων παραδειγμάτων μεγάλων διεθνών Φεστιβάλ.
Στην περίπτωση που οι συνθήκες της πανδημίας το επιβάλουν, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει στο Φεστιβάλ την ασφάλεια να διεξαχθεί εξ’ολοκλήρου ψηφιακά, διατηρώντας τον πλούτο των παράλληλων δράσεων της διοργάνωσης, όπως masterclass, συζητήσεις, εισαγωγή από σκηνοθέτες και Q&A αλλά και ευρεία διάδραση με το κοινό, προσαρμοσμένες στο διαδικτυακό περιβάλλον. 

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας  θα πραγματοποιηθεί 23 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου.

Με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μεγάλος Χορηγός του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας είναι η COSMOTE TV.

Best of internet