Quantcast

Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά, γιατί ο κόσμος δεν ήταν ήδη αρκετά τρομακτικός

O μεγάλος μάστερ του τρόμου επιστρέφει για την πρώτη ολόδική του σειρά

THE NERDSTREAM

3 Σεπτεμβρίου 2018

Περάσανε οι εποχές, φίλοι και φίλες, που πολλοί κινηματογραφικοί δημιουργοί σνομπάρανε την τηλεόραση και το θεωρούσαν καλλιτεχνική αποτυχία να καταλήξεις να δουλεύει εκεί αντί για τη μεγάλη οθόνη. Όχι ότι δεν υπήρχαν ανέκαθεν σπουδαίοι σκηνοθέτες που γύριζαν τηλεοπτικές σειρές, αλλά τα τελευταία χρόνια το ρεύμα προς την τηλεόραση είναι μεγάλο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει σειρές από τον Spike Lee, τον David Fincher, τον Jean-Marc Valee, τον Cary Fukunaga, την Jane Campion, τον Steven Soderbergh και τις Wachowski – μεταξύ άλλων.

Τώρα ήρθε κι η σειρά του πολυ-αγαπημένου μας μετρ του στοιχειωτικού τρόμου, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, να μπει στο τηλεοπτικό παιχνίδι με μια δική του, ολόδική του τηλεοπτική σειρά. Ο Κρόνενμπεργκ (τον οποίο λατρεύουμε τόσο πολύ που δώσαμε το όνομα μιας ταινίας του στο πρώτο μας mini-fest φέτος) λοιπόν βρέθηκε αυτές τις μέρες στο Φεστιβάλ της Βενετιάς για να παραλάβει ένα lifetime achievement βραβείο, και επ’ ευκαιρία μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια.

Κάπως έτσι, ο 75χρονος σκηνοθέτης που μας έχει χαρίσει υπέροχες ταινίες εδώ και περίπου 50 χρόνια (από το Videodrome και το The Fly μέχρι το Dead Ringers, το Crash και το A History of Violence) βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα πρώτα στάδια παραγωγής για μια νέα τηλεοπτική σειρά, η οποία αποτελεί ένα προσωπικό του πρότζεκτ εδώ και χρόνια – χωρίς όμως να είναι σε θέση να αποκαλύψει περισσότερα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety από τη Βενετία, ο Κρόνενμπεργκ επανέλαβε τις δηλώσεις του για το θάνατο του κινηματογράφου, διευκρινίζοντας ότι η εμπειρία της δημιουργίας και της παρακολούθησης του σινεμά βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής, με τις τηλεοπτικές οθόνες να μεγαλώνουν όλο και περισσότερο. Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι είχε προταθεί στον Κρόνενμπεργκ να σκηνοθετήσει τη δεύτερη σεζόν του True Detective, κάτι το οποίο αρνήθηκε στην ψύχρα γιατί το σενάριο του φαινόταν κακό. Τίμιος.

Best of internet