Quantcast
ORIGINALS

Οι μεγαλύτερες πολιτικές κοτσάνες της χώρας για το 2023

Η μεγάλη Luben ανθολογία πολιτικής μαλακίας για το 2023


THE NEWSROOM · 30 Δεκεμβρίου 2023

Είναι δυνατόν να κλείσει η χρονιά χωρίς ένα αφιέρωμα στα μεγαλύτερα πολιτικά βατράχια που πετάχτηκαν από ανθρώπινα στόματα το 2023, αγαπητές φίλες και φίλοι; Όπως πολύ καλά ξέρετε, ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολύ τραυματικά γεγονότα και αυτό στην Ελλάδα είναι το διαχρονικά ιδανικότερο έδαφος για να φυτρώσουν οι εκπληκτικότερες σοφίες. To Luben είναι εδώ για να συγκεντρώσει τις δηλώσεις που έσκασαν με μεγαλύτερη ισχύ από αεροπορική βόμβα χιλίων κιλών.

Έχουμε και λέμε:

Ο πλημμυρομύστης

Κάτι δεν έχει καταλάβει σωστά ο κ. καθηγητής με τα υδρολογικά data και την περίοδο επαναφοράς αλλά μάλλον τον έχει συνεπάρει η όρεξη για damage control (no pun intended). Κατά πάσα πιθανότητα, η κλιματική αλλαγή θα εγγυηθεί ότι δε θα χρειαστεί να περιμένετε ως το 18023 για να δείτε κάτι παρόμοιο. Το μετά Χριστόν που πετάει στο τέλος είναι φυσικά το κερασάκι στην τούρτα.

Το απυροβόλητο

Δε θα πούμε ψέματα, είναι κάπως low να κοροϊδεύουμε κάποιον για τα ελληνικά του, αλλά αν ενώσεις το «απυροβόλητο» με τη συνολική φυσιογνωμία του Κασσελάκη, καταλήγεις στο αποτέλεσμα που θα πάρει o ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

 Το ελληνικό ΘΑΥΜΑ

Το ξέρατε εσείς ότι η ελληνική οικονομία έφτιαξε να είναι πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση; Εμείς δεν είχαμε ιδέα. Ευτυχώς βρέθηκε αυτός ο χριστιανός να μας το πει:

Η άχαστη γέφυρα

Ωραίο θα ήταν να έχουμε όλοι στη ζωή την αυτοπεποίθηση που είχε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη όταν ορκιζόταν ότι ΟΛΑ ΠΟΠΑ με τη γέφυρα:

Οι ολυμπιονίκες στην πλημμύρα

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δε σηκώνει καν σχόλια. Ελπίζουμε να του στήσουν μια προτομή για να κάθονται πάνω της τα περιστέρια σε κεντρικό σημείο της Ζαγοράς.

H θωρακισμένη Αθήνα

Οκ, ξέραμε ποιος είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κι από την Κολυνδρίνη όταν διαβεβαίωνε τον κόσμο ότι όλα είναι πανέτοιμα για την πλημμύρα. Ο πρώην (απερχόμενος βασικά) δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης:

Οι φασαίοι εμπρηστές

Μετά από αυτόν τον Αλιάκμονα αλήθειας, κανείς δε θα μπορεί να πει ότι είναι αθώος αύριο αν δεν έχει πολεμήσει σήμερα τον φασαίο μέσα του:

Πλεύση Ελευθερίας not found live στον αέρα

Αυτό δεν είναι ακριβώς κοτσάνα, για να ακριβολογούμε. Από την άλλη, αυτό που κάνει η υποψήφια της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι σαν performance, οπότε δε θα μπορούσε να λείπει με τίποτα:

11 εμείς, 11 αυτοί

Εδώ ο Σπίρτζης προσπαθούσε να πείσει κατά βάση τον εαυτό του ότι στο δεύτερο γύρο μπορεί να γίνει το έπος ανατροπής υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Φωνή αφηγητή: Δεν έγινε.

To IQ του Κούλη

Έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό αυτό το αφιέρωμα αγαπητές φίλες και φίλοι, κάποια από αυτά τα πράγματα θα θέλαμε να τα είχαμε ξεχάσει:

Το bad trip του Νότη

Με τούτα και με κείνα, δεν απορεί κανείς με το πως χάθηκε αυτή η ψυχή. Σε αυτή τη συνέντευξη, ο πρώην υπουργός (βαριόμαστε να θυμηθούμε που ήταν υπουργός) έλεγε στο BBC ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης κινείται κανονικά:

ΚΟΡΩΠΙ

Δεν κρύβουμε ότι ήμασταν πολύ διχασμένοι για το αν αυτό το σημείο κολλάει καλύτερα στο αφιέρωμα με τις κοτσάνες ή στο αφιέρωμα με το κριντζ. Επιστημονικά μιλώντας, δεν είναι τίποτα από τα δύο. Από την άλλη, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε τη χρονιά μας να ξεκινήσει υπέροχα και αποφασίσαμε τιμητικά να τον βάλουμε εδώ:

Best of internet