Quantcast
THE STREAM

Σε τζιχάντ εναντίον της ΕΡΤ καλεί τα τσιράκια του ο γλυκούλης Αμβρόσιος

Κι άλλη δουλίτσα προστίθεται για τους χριστιανοταλιμπάν του όμορφού μας τόπου


THE NEWSROOM · 1 Μαρτίου 2018

Στο μη περαιτέρω φαίνεται ότι έφτασε για άλλη μια φορά ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος με ένα φρεσκότατο κείμενο-σεντόνι στο προσωπικό του blog κλείνει το μήνυμα λατρείας του, λέγοντας «Χριστιανοί μου, κλείστε την ΕΡΤ, είναι απαράδεκτη».

Αφορμή για την έκρηξη του μητροπολίτη, ήταν η ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση», στην οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, οι δημοσιογράφοι ήταν αγενέστατοι προς τον μητροπολίτη Κυθήρων. Στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση», οι δημοσιογράφοι Μαίρη Πολλάλη και Νίκος Παναγιωτόπουλος συνομίλησαν με τηλεφωνική σύνδεση με τον μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, σχετικά με τη σταυροφορία που έχει ξεκινήσει ενάντια στο μιούζικαλ «Jesus Christ Super Star».

Προφανώς ο Αμβρόσιος παρακολούθησε την εκπομπή και ένιωσε βαθιά δυσαρεστημένος από την δημοσιογραφική προσέγγιση της εκπομπής απέναντι στο ζήτημα του ιερού πολέμου που έχει κηρυχθεί ενάντια στο μιούζικαλ, οπότε έγραψε μια ανοικτή επιστολή προς τους δημοσιογράφους και την ΕΡΤ, στην οποία όχι μόνο γκρινιάζει για την εκπομπή, αλλά στο τέλος ζητάει από τους Χριστιανούς να κλείσουν την ΕΡΤ ολόκληρη:

ΑΚΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΝ ΜΑΊΡΗ ΠΟΛΛΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΝΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ  ΤΗΣ ΠΡΩΪΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ 1 «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ»

«Διαμαρτύρομαι εντόνως για την μη δημοκρατική, και συνεπώς αγενέστατη, συμπεριφορά σας σήμερα το πρωΐ στην εκπομπή σας και περί ώραν 08.30’ με θέμα το ασεβέστατο θεατρικό έργο “Jesus Christ Superstar”, κατά την διάρκεια της οποίας είχατε προσκαλέσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ» σημειώνει για να προσθέσει:

«Παρετήρησα τα εξής, τα οποία και σας καταγγέλλω:

1. Προσκαλέσατε τον Σεβ. Μητροπολίτη για να σας δώσει εξηγήσεις από της πλευράς του, καθ’ όσον έχει υποβάλει Μήνυση κατά των πρωτεργατών του θεατρικού έργου. Καθ’ ην στιγμήν, λοιπόν, ο Συνομιλητής σας παρέχει εξηγήσεις σε ερώτημα, το οποίον σεις του έχετε θέσει, πριν ή ολοκληρώσει τη σκέψη του, ξαφνικά και με περισσή αναίδεια τον διακόπτετε, με την υποβολή άλλης ερωτήσεως ή και τον προσωπικό σας σχολιασμό, προφανώς διότι η απάντησή του δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά σας!

2. Έτσι όμως τελικά αποδεικνύετε, ότι Σεις δεν σκοπεύετε να ανακαλύψετε την αλήθεια επί ενός προβλήματος! Απλώς προσπαθείτε να επιβάλλετε –εμμέσως πλην σαφώς- στους θεατές σας τις θέσεις σας και τις απόψεις σας, θέσεις και απόψεις μιάς αριστερόστροφης κουλτούρας. Κατέστη λοιπόν φανερό, ότι με την εκπομπή σας σήμερα το πρωΐ σκοπό είχατε να χορηγήσετε πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης στους πρωτεργάτες του έργου.

3. Στον σεβαστό Συνομιλητή σας θέσατε το ερώτημα εάν έχει παρακολουθήσει την συγκεκριμένη παράσταση με το επιχείρημα: «αφού δεν έχετε παρακολουθήσει την παράσταση, γιατί αντιδράτε; ». Και εγώ, λοιπόν, σας ερωτώ: «Σεις έχετε παρακολουθήσει την παράσταση; Εάν όχι, τότε με ποιό δικαίωμα την υποστηρίζετε;» Είσθε λοιπόν απαράδεκτοι υποκριτές! Συλλαμβάνεσθε ως υπηρέτες του ψεύδους! Υπηρετείτε σκοπιμότητες και όχι την αλήθεια! Στη φαινομενική προσπάθεια διερευνήσεως των γεγονότων προς ανάδειξη της αλήθειας, σεις, εμμέσως πλην σαφώς, υπηρετείτε σκοπιμότητες!

4. Επί πλέον γιατί δεν απευθύνεσθε και στην Ελληνική Δικαιοσύνη; Γιατί δεν στρέφεσθε προς τον κ. Εισαγγελέα, ο οποίος εδέχθη την Μήνυση του Σεβ. Κυθήρων και να τον ερωτήσετε: Κύριε Εισαγγελέα, γιατί μέχρι σήμερα παραμένετε αδρανής; Γιατί δεν έχετε ενεργήσει κατά τον Νόμο προς διερεύνηση της υποθέσεως; Ή, εάν έγινε κάποια διερεύνηση και δεν υπάρχει αδίκημα, γιατί δεν προβαίνετε σε μια Ανακοίνωση όπως π.χ. «Διερευνήσαμε την υπόθεση, αλλά δεν υπάρχει παρανομία! Επομένως η Μήνυση απορρίπτεται ως μη έχουσα έρεισμα;» Σας ερωτώ ευθέως: διερευνώντας την υπόθεση, δεν είχατε χρέος να απευθυνθείτε και προς την Δικαστική Αρχή; Γιατί την αφήνετε στο απυρόβλητο;

5. Επομένως με τις εκπομπές σας δεν στοχεύετε στην ανάδειξη της αλήθειας! Απλώς θέλετε να κάνετε «πλύση εγκεφάλου» στους θεατές σας!

6. Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω το υπεροπτικό ύφος με το οποίο συμπεριφέρεσθε προσωπικά σεις κ. Παναγιωτόπουλε. Γιατί έχετε τόση υπεροψία; Γιατί δεν σέβεσθε τον συνομιλητή σας; Επί τέλους σεις τι είσθε; Ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ; Ο ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ; Ο ΑΛΑΘΗΤΟΣ; Ο ΤΕΛΕΙΟΣ; ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΕΙΣΘΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

7. Ας μη ξεχνάτε, λοιπόν, ότι εμείς, ο Ελληνικός Λαός, σας πληρώνουμε, για να αναδεικνύετε την αλήθεια και όχι για να στρεβλώνετε τα πράγματα και να τυφλώνετε τους θεατές σας!»
«Χριστιανοί μου, κλείστε την ΕΡΤ, είναι απαράδεκτη».

Από την πλευρά  της η ΕΡΤ απάντησε με ανακοίνωση της ότι «ούτε επιθυμεί, ούτε δικαιούται να προβαίνει σε οποιουδήποτε είδους λογοκρισία απέναντι σε οποιαδήποτε έκφανση καλλιτεχνικής ή πολιτιστικής δημιουργίας. Αυτό είναι αδιανόητο για κάθε φορέα που απευθύνεται σε μια δημοκρατική κοινωνία και στηρίζεται σε αυτή».

Best of internet