Quantcast
THE STREAM

Σταρτάπ για αντιγραφή στην ΑΣΟΕΕ έστησαν άριστοι νεολαίοι της Νέας Δημοκρατίας

Σε ομαδικές συνομιλίες έστελναν μαζικά θέματα και λύσεις θεμάτων


THE NEWSROOM · 30 Απριλίου 2018

Με αμείωτη ένταση παραδίδει μαθήματα αριστείας στα ελληνικά πανεπιστήμια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αφού ένα δεύτερο σκάνδαλο μαζικών αντιγραφών δημοσιεύτηκε στο σαββατιάτικο φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών, αυτή τη φορά για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δηλαδή την ΑΣΟΕΕ.

Το πρώτο, όπως θα θυμάστε, αφορούσε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου αποκαλύφθηκε ότι για το ίδιο μάθημα 106 φοιτητές είχαν καταθέσει ακριβώς την ίδια εργασία.Διάφορα όμορφα σκηνικά είχαν παίξει εκείνες τις μέρες, με τη Νέα Δημοκρατία να ζητά την παραίτηση του υπεύθυνου της ΔΑΠ σε εκείνη τη σχολή, το Πανεπιστήμιο να απαγορεύει τη συμμετοχή των 106 φοιτητών στην εξεταστική και τη ΔΑΠ να απαντάει τσιτάροντας Μαρξ.

Στην ΑΣΟΕΕ, όμως, φαίνεται ότι λειτουργεί λίγο διαφορετικά το πράγμα, αφού εκεί η ΔΑΠ φτιάχνει ομαδικά chat στο Facebook για να ανεβάζουν τα μέλη της , κατά τη διάρκεια της εξέτασης, τα θέματα και τις λύσεις των θεμάτων. Τα μέλη τoυ chat αποχωρούσαν μετά τη λήξη της εξέτασης, ενώ ο διαχειριστής αργότερα καταργούσε τη συνομιλία.

 

Το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα όταν φοιτητής/τρια που συμμετείχε στη μαζική αντιγραφή, έκανε screenshot τις συνομιλίες και τις έστειλε πρώτα στο Υπουργείο Παιδείας και, αργότερα, στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Όπως όλοι περιμέναμε, στο θέμα εμπλέκεται και η ΠΑΣΠ, αφού αυτή ήταν που ήρθε σε επικοινωνία με τον φοιτητή και ανέλαβε για τους δικούς της λόγους να συντάξει την καταγγελία και να την καταθέσει στον Πρύτανη της Σχολής.  Μέλος της ΠΑΣΠ, μάλιστα, ήρθε σε επικοινωνία με την Εφημερίδα των Συντακτών και υπαινίχθηκε ότι είναι πιθανό την επίλυση των θεμάτων να την έχει αναλάβει συγκεκριμένο φροντιστήριο.

Η αρχική καταγγελία έγινε στις 23 Φεβρουαρίου και οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ ενόψει της εξεταστικής -και μάλλον των φοιτητικών εκλογών-  ζητούν από τη διοίκηση του Πανεπιστήμιο να κάνει κάτι επειγόντως.

Best of internet