Quantcast
THE STREAM

Άρση ασυλίας και για τη Μαρία Σπυράκη ζήτησε Ευρωπαία Γενικός Εισαγγελέας τώρα που γυρνάει

Η υπόθεση είναι άσχετη με το Κατάρ όπως όλα δείχνουν αλλά το timing είναι ό,τι πιο αμήχανο


THE NEWSROOM · 15 Δεκεμβρίου 2022

Δεύτερη μετά την Εύα Καϊλή στη λίστα για άρση ασυλίας είναι η ευρωβουλευτίνα της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. Η άρση ζητήθηκε από την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα λόγω υποψιών για απάτη σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ για ζήτημα που έχει να κάνει με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης και πιο συγκεκριμένα, με την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Οι υποψίες προέκυψαν μετά από ερευνητική έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει να κάνει με την υπόθεση Κατάρ και τα νέα νομικά προβλήματα της Εύας Καϊλή, αλλά συμπίπτει χρονικά. Έτσι, η ευρωβουλευτίνα χρειάστηκε να βγάλει ανακοίνωση σχετικά:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, που αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.»

Πάντως ελλείψει λεπτομερειών, στο εξωτερικό πρέπει να έχουν σχηματίσει πολύ αστεία εικόνα για τους Έλληνες Ευρωβουλευτές.

(πηγή)

Best of internet