Quantcast
THE STREAM

Σύγκριση Αντετοκούνμπο με ex βασιλιά Κοκό κατάφερε να κάνει βουλευτής της ΝΔ

Βασιλιάς της αυτοσχέδιας συλλογιστικής είναι πλέον ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος


THE NEWSROOM · 12 Ιανουαρίου 2023

Τα πανύψηλα στάνταρ των προηγούμενων ετών ακολουθεί η πολιτική συζήτηση της χώρας μας. Είναι προφανές ότι ο θάνατος του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου θα ήταν η ιδανική πάσα για νέα ύψη και πράγματι τα αποτελέσματα δε μας απογοήτευσαν.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν η διαμάχη μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Παρότι ζορίστηκε λίγο, η κυβέρνηση τελικά αποφάσισε ότι ο κάποτε βασιλιάς θα θαφτεί σαν απλός πολίτης που είναι και όχι σαν πρώην αρχηγός κράτους ή ημίθεος ή κάτι άλλο.

Σε κάποιο σημείο, ο ιδιαίτερα ευαίσθητος στο πόνο των βασιλιάδων και των πριγκήπων παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου ρώτησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το παρακάτω:

«Αν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να κάνει την κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους, θα είχατε πρόβλημα;»

O Σπίρτζης του απάντησε ότι δε γίνεται λόγω ιθαγένειας:

«Πως θα γινόταν αυτό από την στιγμή που δεν είχε την ελληνική ιθαγένεια; Του έχει αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια. Πως θα αποφάσιζε οτ ελληνικό κράτος να αποδώσει τιμές. Δεν ήταν καν Έλληνας, Γλύξμπουρκ λεγόταν. Δεν ξέρω αν το θυμάστε…»

Η λέξη ιθαγένεια τρίγκαρε για κάποιον λόγο τον βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος για κάποιο λόγο έφερε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη συζήτηση (η δε φράση «συμμετείχε στα ιστορικά δρώμενα της χώρας μας» είναι πιο ουδέτερη από την Ελβετία):

«Συμμετοχή στην ελληνική ιστορία δεν είχε; Για τον κάθε μετανάστη διεκδικείτε να δικαιώματά του. Είμαστε υπερήφανοι για τον Αντετοκούνμπο, ενώ για έναν άνθρωπο που συμμετείχε στα ιστορικά δρώμενα της χώρας μας, με μία ευκολία τον πετάτε έτσι. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε δημοκρατικά. Δεν κινδυνεύει η δημοκρατία μας. Γι αυτό τον άνθρωπο δεν υπάρχει ένα δικαίωμα;»

Αυτό είναι το επίμαχο σημείο:

Και εδώ μετά το 4:25 :

Δεν ξέρουμε, εσάς πως θα σας φαινόταν κάτι τέτοιο;

 

 

Best of internet