Quantcast
THE STREAM

Για καταστροφές με μπουλντόζα και όχι μόνο καταδικάστηκαν νεαροί στη Λάρισα

Ηλία ρίχτο Summer Edition


THE NEWSROOM · 14 Ιουλίου 2023

Έτοιμοι να ξεκινήσει την ελληνική εκδοχή του Jackass φαίνεται ότι είναι μια παρέα από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, αν κρίνουμε από ρεπορτάζ της Εφημερίδας Ελευθερία (Βαγγέλης Κακάρας). Οι πρωταγωνιστές είναι αναμφίβολα ένας 18χρονος και ένας 26χρονος που καταδικάστηκαν χθες με ποινές φυλάκισης 18 και 27 μηνών με τριετή αναστολή αντίστοιχα (παρατηρήσατε ότι οι μήνες που έφαγαν είναι κοντά στην ηλικία τους;). Αμφότεροι κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά κατ’ εξακολούθηση και πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος από κοινού, αλλά ο 26χρονος κρίθηκε ένοχος και για την πρόσθετη κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, με φωτιά κατ’ εξακολούθηση.

Όμως αυτές οι ποινές δε μπορούν να περιγράψουν αυτό που συνέβη. Οι δύο που έφαγαν τις καμπάνες είναι μέλη μιας παρέας πέντε νεαρών, στην οποία ανήκουν ακόμη δύο 16χρονοι μαθητές που αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή είναι ανήλικοι και θα δικαστούν στο μέλλον. Επίσης, στο μέλλον θα δικαστεί και ένας 23χρονος που διέφυγε της σύλληψης στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

 

Σύμφωνα τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, οι πέντε νεαροί έμπλεξαν με τον νόμο για τις μεγαλούτσικες καταστροφές που προκάλεσαν στην παραλία «Καράβια» των Μεσαγγαλών. Πιο συγκεκριμένα, για σχεδόν τέσσερα συνεχόμενα βράδια το παρεάκι έκανε πράγματα όπως τα εξής: Έβαλαν φωτιά σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, έσκισαν 65 ξαπλώστρες σε ένα μπιτσόμπαρο και για το μεγάλο highlight, έβαλαν μπροστά μπουλντόζα με την οποία ξήλωσαν ράμπα, ΑμεΕ, γκρέμισαν δέντρα, διέλυσαν μια στάση και έκαναν ζημιές στο οδόστρωμα.

 

Ποιος ήταν ο λόγος; Σύμφωνα με την εισαγγελέα της έδρας, ήταν το εξής απλό:

«Eίτε για πλάκα, είτε για να διασκεδάσουν, είτε επειδή βρέθηκαν σε ευδιάθετη κατάσταση.»

Να πούμε εδώ ότι συγκεκριμένα το beef με το μπιτσόμπαρο ξεκίνησε γιατί η ιδιοκτήτρια τους έκανε παρατήρηση και αυτοί θίχτηκαν, με αποτέλεσμα να κάνουν ζημιές της τάξεως των 2500 ευρώ. Όλα αυτά συνέβησαν μεταξύ 5 και 8 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 18χρονος ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι το πέσιμο στην εταιρεία σεκιούριτι ζήτησε συγγνώμη, αλλά ο 26χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι έβαλε μπροστά την μπουλντόζα για να καθαρίσει τα χόρτα από κοντινό οικόπεδο.

Προς γενική έκπληξη, το δικαστήριο δεν πείστηκε.

 

 

Best of internet