Quantcast
THE STREAM

Προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΙ θέλει η Ορθόδοξη Hacker Νίκη Κεραμέως

Είστε έτοιμοι για την Ελλάδα 1453.0;


THE NEWSROOM · 20 Νοεμβρίου 2023

Που μπορεί να συναντώνται η Βυζαντινή αυτοκράτειρα που τηλεμεταφέρθηκε στο 2023 Νίκη Κεραμέως με το ίσως υπ’αριθμόν 1 θέμα της εποχής μας, την Τεχνητή Νοημοσύνη; Μα φυσικά, στις προσλήψεις στο Δημόσιο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Εσωτερικών και chief θεούσα της χώρας υποστήριξε ότι η ΑΙ μπορεί να λύσει το ζήτημα με τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως είπε χτες το πρωί της 19/11, οι ανάγκες του κράτους σε προσωπικό θα μπορούν να υπολογίζονται από το ηλεκτρονικό τέρας:

«Με ένα εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης θα μπορούμε να προβλέπουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ποιες θα είναι οι ανάγκες του Δημοσίου για να μπορέσουμε πιο στοχευμένα να κάνουμε προσλήψεις.»

Τα μανατζερίστικα κόλπα συνεχίστηκαν με δηλώσεις για bonus παραγωγικότητας:

«Eίναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής του μπόνους παραγωγικότητας και στόχος μας να επεκταθεί σε όλο το δημόσιο, για να υπάρχει ακόμα ένα υγιές κίνητρο στο να βελτιώσουμε την απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων.. Bάζει σε εφαρμογή την προσπάθεια που κάνουμε για υγιή κίνητρα στο δημόσιο, πως θα βελτιώσουμε την επίδοση στο δημόσιο. Πλέον μπαίνουν στόχοι και η αξιολόγηση γίνεται με βάση το κατά πόσο έχεις επιτύχει τους στόχους σου.»

Φυσικά, η λογική κράτους – app δε σταματάει εκεί. Η Κεραμέως μίλησε ακόμη για αξιολόγηση του πως δουλεύει το δημόσιο από τους πολίτες:

«Θα γίνεται αποτίμηση των υπηρεσιών του δημοσίου από τους ίδιους τους πολίτες. Ο πρώτος στόχος είναι να ενδυναμώσουμε τη φωνή των πολιτών και ο δεύτερος στόχος είναι να ενισχύσουμε, και με αυτό το μέτρο, την παρεχόμενη υπηρεσία στους πολίτες. Σκοπός είναι το επόμενο διάστημα να τεθεί σε εφαρμογή.»

Επίσης, θα γίνεται τεστ δεξιοτήτων (!) πριν πάρεις κάποια θέση στο κράτος:

«Πριν αναλάβει κάποιος θέση στο δημόσιο θα περνάει τεστ δεξιοτήτων. Μπαίνουν κριτήρια, οι πρώτοι 15 περνούν στην επόμενη φάση. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αποφασίζει να βάλει επιπλέον φίλτρα αξιοκρατίας, αντικειμενικότητας προκειμένου σε αυτούς τους κρίσιμους φορείς, να έχουμε τους καλύτερους.»

Είστε έτοιμοι για το Orthodox Skynet δημόσιο, αγαπητές φίλες και φίλοι;

 

Best of internet