Quantcast
THE STREAM

«Τι το θέλω αφού θα φύγω»: Η συνταξιούχος από το Μεσολόγγι εξηγεί γιατί πούλησε χωράφι για ασθενοφόρο

Για να το χαρίσει στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου


THE NEWSROOM · 24 Νοεμβρίου 2023

Σαν τα κοράκια έπεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί πάνω στην famous πια αγρότισσα από το Μεσολόγγι, αγαπητές φίλες και φίλοι. Η κ. Αθηνά Παπαχρήστου δώρισε ένα ασθενοφόρο αξίας 65 χιλιάδων ευρώ στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου και μία από τις συνέπειες αυτής της μεγάλης πράξης ήταν να την πάρουν τηλέφωνο τόσο ο Μητσοτάκης, όσο και ο Ανδρουλάκης. Μάλιστα, ο πρώτος της είπε ότι όταν βρεθεί στο Μεσολόγγι, θα της κάνει και επίσκεψη.

Όσον αφορά την ίδια, μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ εξήγησε το πως της ήρθε αυτή η ιδέα. Είπε λοιπόν τα εξής:

«Γιατί είχα προβλήματα με τον άντρα μου. Άρρωστος 12 χρόνια, θέλανε μας στείλουν απ’την Πάτρα τέτοιο αλλά δεν ευκαιρούσαν, παγαίνανε σε διάφορες περιοχές.»

Γενικά, δεν ήταν τυχεροί με το ΕΚΑΒ:

«Πέρασα και πολλά, στα Γιάννενα που πήγα τον άντρα μου, χάλασε το ασθενοφόρο γιατί ήτανε παλιό και μας άφησαν στο δρόμο. Δεν ήταν τότε ο δρόμος ο καινούριος. Μας αφήσανε σε ένα υπόστεγο που πήγαιναν τα γελάδια για να κοιμηθούνε εκεί πέρα.»

Και στη συνέχεια εξήγησε το πως μάζεψε τα λεφτά. Εκτός από τις τεράστιες οικονομίες που έκανε για τα γεράματά της (πχ έτρωγε σπάνια κρέας), αποφάσισε να πουλήσει το χωράφι όταν έχασε τον άντρα της:

«Όπως έπεσα με τον άντρα μου ας πούμε […] και λέω τι το θέλω αφού θα φύγω. Έφυγε ο άντρας, θα φύγω κι εγώ. Άλλον δεν είχα αντικαταστάτη για πίσω, και το πούλησα και πήρα τουλάχιστον αυτό, θα περάει και θα λέει «Αθηνούλα το σπίτι σου είναι μια χαρά» κι ο κόσμος θα εξυπηρετιέται.»

Το καλύτερο είναι ότι κ. Αθηνά φέρεται να ζήτησε να κορνάρει το ασθενοφόρο κάθε φορά που περνάει έξω από το σπίτι της, ελπίζουμε να μην ξεχνάνε να το κάνουν γιατί θα έρθουμε από κει.

Best of internet