Quantcast
THE STREAM

ΣΟΚ: Νέα γυναικοκτονία στη χώρα που λογοκρίνει έργα τέχνης για τις γυναικοκτονίες

Για μια ακόμη γυναικοκτονία μίλησε η Γεωργία Λαλέ, δημιουργός της ροζ σημαίας για τις γυναικτονίες


THE NEWSROOM · 9 Ιανουαρίου 2024

Το δικό της πικρό σχόλιο έκανε για την νέα γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη η καλλιτέχνις της οποίας το έργο κόπηκε από το Ελληνικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη. Σε περίπτωση που δεν το θυμάστε, μιλάμε για τη Γεωργία Λαλέ, της οποίας η ροζ ελληνική σημαία εξόργισε λίγο παραπάνω διάφορους μόνιμα οργισμένους Έλληνες, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί με εντολή του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη.

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο της Λαλέ ήταν μια αναφορά στις δυστυχώς αμέτρητες τα τελευταία χρόνια γυναικοκτονίες. Η ίδια η καλλιτέχνις είχε πει το εξής:

«Η πλειοψηφία των θυμάτων των γυναικοκτονιών σκοτώνονται στα σπίτια τους και στα κρεβάτια τους.»

Η τελευταία στη λίστα της ντροπής ήταν η 41χρονη Γεωργία Μουράτη, η οποία σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της και έναν φίλο του. Η κ. Λαλέ ανέβασε μια φωτογραφία της δολοφονημένης μαζί με το λογοκριμένο έργο της με το εξής σχόλιο:

Η Γεωργία Μουράτη δεν είναι πια μαζί μας. Το πτώμα της βρέθηκε μέσα σε ένα φορτηγό σε απομακρυσμένη περιοχή της Χαλκιδικής στη Βόρεια ελλάδα την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.

Ο άντρας της προσποιούνταν ότι την αναζητούσε. Χτες παραδέχθηκε ότι την δολοφόνησε.

Η Πατριαρχία προσπαθεί να μας φιμώσει αλλά η φωνή μας είναι πιο δυνατή από ποτέ!!! Έχουμε η μία την άλλη!!! Κάποιες από εμάς χάθηκαν αλλά δε θα ξεχαστούν!!! Ονομάστε το όπως είναι: ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ.


Δε θα την δημοσιεύσουμε εδώ, αλλά ο σύντροφός της φέρεται να έχει ανεβάσει στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook με τη δική του φωτογραφία πάνω από μια προβλεπόμενη, γαλανόλευκη ελληνική σημαία. Αν δεν είναι αυτό συμβολισμός, τότε δεν ξέρουμε τι είναι.

Best of internet