Quantcast
THE STREAM

Μηταράκης για Αγ. Ανάργυρους: «Αν αστυνομικός είχε πυροβολήσει θα έκραζε η αντιπολίτευση»

Meanwhile ο αστυνομικός έτρωγε ντόνατς ή κάτι τέτοιο


THE NEWSROOM · 3 Απριλίου 2024

Περιοδεία στα πάνελ κάνουν από το πρωί τα φωτεινά φιλοκυβερνητικά μυαλά. Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» για την γυναικοκτονία στους Άγιους Ανάργυρους, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός ΠροΠο Νότης Μηταράκης κάπως κατάφερε να γυρίσει τη συζήτηση στη χρήση όπλων από τους αστυνομικούς, η οποία έχει φάει άδικο hate από την αντιπολίτευση.

Για την ακρίβεια, ο Μηταράκης κατάφερε να υπονοήσει ότι οι αστυνομικοί δεν έκαναν κάτι φοβούμενοι εξαρχής τις καταγγελίες από την αντιπολίτευση. Δεν έχει σημασία που στην πραγματικότητα δεν κατάφεραν καν να πάρουν οι ίδιοι την Άμεση Δράση – ο Μηταράκης στο μυαλό του έχει ήδη πετάξει το μπαλάκι στην αντιπολίτευση, η οποία θα πρέπει να απολογηθεί για τις θέσεις για τα όπλα που έχει ή κάτι τέτοιο.

Για την ακρίβεια, στο έργο που ζει ο αστυνομικός θα κινδύνευε ήδη με φυλακή:

«Είναι ένα τραγικό περιστατικό. Και είναι τραγικό ότι μια γυναίκα έχασε την ζωή της σε αστυνομικό τμήμα. Έχει διαταχθεί ΕΔΕ, για να δούμε αν έχουν γίνει λάθη στο πρωτόκολλο εμπλοκής. Νομίζω ότι είναι και μια αφορμή όλη αυτή η συζήτηση να ξαναδούμε δυο πράγματα. Και τον τρόπο λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων τις διαδικασίες, την τεχνολογία που χρησιμοποιούν.

Πρέπει να ξαναδούμε τους κανόνες εμπλοκής για τη χρήση από τους αστυνομικούς. Φανταστείτε ο φρουρός που ήταν στο τμήμα να είχε βγάλει το όπλο του πριν ο δράστης μαχαιρώσει την άτυχη γυναίκα και να τον πυροβολήσει.

Πιθανότατα σήμερα που μιλούσε η αντιπολίτευση για ακραία αστυνομική βία, που είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός και θα κινδύνευε να περάσει τη ζωή του στη φυλακή.

Είναι λοιπόν ένα κρίσιμο ζήτημα που αυτή η στυγερή δολοφονία, αυτό το ακραίο περιστατικό, θα πρέπει να μας κάνει να αναστοχαστούμε για το πώς θέλουμε η αστυνομία να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά βίας.»

Μάλιστα ήταν τόσο περήφανος γι’αυτό που είπε που ανέβασε και το απόσπασμα στο Twitter:

Εμείς θα επικαλεστούμε το σχόλιο ενός άλλου expert:

Best of internet